warme chocoladepudding met kersen

warme chocoladepudding met kersen

Een pan, lepel, zeef en ovenschaal. Meer is er niet nodig voor deze goddelijke warme chocoladepudding.

Nooit genoeg chocolade? Zoet, zoeter, zoetst: de 15x de lekkerste chocoladetaart

Deze warme chocoladepudding met kersen komt uit het laatste weekendmenu van Janneke. Wil je ook de rest van dit warme wintermenu op tafel zetten? Je vindt alle gerechten in ons nieuwste nummer. Bestel ‘m hier:

Warme chocoladepudding met kersen

aantal 4 | dessert, nagerecht, zoet | familietijd, weekend | brits |
Lekker met lobbige, licht gezoete slagroom of roomijs.
Tip: bewaar wat chocoladepudding voor de volgende dag, want ook op kamertemperatuur erg lekker!
Kooktijd20 minutes
oventijd25 minutes

Kookgerei

  • ovenschaal van 18×28 cm

Ingrediënten

  • 200 g ongezouten boter
  • 275 g lichte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 75 g bloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 75 g pure chocolade
  • 100 g diepvrieskersen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃. Smelt de boter in een ruime pan. Neem de pan van het vuur en roer de basterdsuiker erdoor. Klop met een lepel een voor een de eieren door het botermengsel.
  • Zeef de bloem met de cacao boven de pan en roer met de lepel erdoor tot een glad beslag ontstaat. Schenk het beslag in de ovenschaal.
  • Breek de chocolade in blokjes. Steek de chocoladeblokjes in het beslag. Bestrooi met de kersen.
  • Bak de chocoladepudding in de oven in ± 25 min. net gaar, zodat de binnenkant nog smeuïg is. Serveer de pudding warm.

Voedingswaarde

calorieën: 934kcal
eiwit: 12g
vet: 55g
koolhydraten: 95g
auteur: delicious.
RECEPT EN FOTOGRAFIE: STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!