zuurdesembroodtoetje met limoncello en frambozen

zuurdesembroodtoetje met limoncello en frambozen
RECEPT: MATT MORAN | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.

Brood, boter en custard zijn de basis voor dit warme, romige verwentoetje uit de oven. Wil je nog meer royale familietoetjes van boterige brioche, friszuur desembrood, zoete kaneelbroodjes en luchtige panettone?

Haal dan nu het oktober-nummer van delicious. in huis vol warme broodpudding recepten!

Toetje met limoncello en frambozen

aantal 6 | nagerecht | | |
Romige custard met frisse frambozen met een limoncello tic. Alles wat je wil toch?
Kooktijd25 minutes
intrekken, afkoelen en oven1 hour 30 minutes
Totale tijd1 hour 55 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: ovenschaal van 2 1⁄4 l inhoud, ingevet

Ingrediënten

  • 400 ml melk
  • 400 ml slagroom
  • 6 eieren + 4 eidooiers extra
  • 125 g fijne kristalsuiker
  • 100 ml limoncello
  • rasp en sap van 1 biocitroen
  • 10 dikke sneetjes wit zuurdesembrood
  • 80 g boter, op kamertemperatuur
  • 200 g frambozen
  • poedersuiker, om mee te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Verwarm in een middelgrote pan de melk en room bijna tot het kookpunt.
  • Doe intussen de eieren en eidooiers met de kristalsuiker in een grote, hittebestendige kom en meng ze met een garde rustig door elkaar, zonder dat je te veel lucht in het mengsel klopt. Schenk onder voortdurend roeren het hete melkmengsel erbij en meng alles goed. Roer de limoncello, de citroenrasp en het -sap erdoor.
  • Besmeer de sneetjes brood aan beide kanten met boter en leg ze dakpans- gewijs in de ovenschaal. Verdeel de frambozen erover en overgiet het brood overal zo gelijkmatig mogelijk met het eimengsel. Laat ± 15 min. intrekken.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak ± 40 min. in het midden van de oven. Verwijder het folie en bak nog ± 20 min. tot het eimengsel is gestold maar nog wat wiebelig is. Neem uit de oven en laat ± 15 min. afkoelen. Bestrooi voor serveren met de poedersuiker.

Voedingswaarde

calorieën: 673kcal
eiwit: 17g
vet: 39g
koolhydraten: 57g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING: MATT MORAN | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!