gezonde crumble met bramen en chocolade

gezonde crumble met bramen en chocolade
RECEPTEN: MICHELLE SOUTHAN, KATRINA WOODMAN | FOTOGRAFIE: AL RICHARDSON | STYLING: MICHELLE NOERIANTO.

Op zoek naar een heerlijk toetje of snack? Deze gezonde crumble voldoet aan al je eisen!

veganistisch
aantal 15 | gebak, koek | | | vegan
Uitdelen maar, snijd royale repen van deze fruitige crumblekoek bomvol gezonde granen en zaden.
Kooktijd35 minutes
oven31 minutes
Totale tijd1 hour 6 minutes

Kookgerei

  • extra nodig: bakvorm van 16×26 cm (afmetingen bodem), bakpapier

Ingrediënten

  • 270 g havermout
  • 25 g gemalen kokos
  • 30 g quinoavlokken
  • 75 g kokosolie
  • 125 g ahornsiroop + 3 tl extra
  • 35 g cacaopoeder
  • 40 gram pure chocolade grof gehakt
  • 420 g bevroren bramen
  • 2 tl citroensap
  • ¾ tl fijngeraspte citroenschil
  • el chiazaad

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de bodem en zijkanten van de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Meng 1 el havermout, 2 el kokos, 1 el quinoavlokken, 1 tl olie en 1 tl ahornsiroop in een kleine kom en zet weg.
  • Doe de rest van de havermout, kokos, quinoavlokken, olie en siroop in een keukenmachine. Voeg de cacao toe en laat de machine lopen tot een kleverig mengsel ontstaat en roer er de chocolade door. Houd 60 ml van het mengsel apart en druk de rest uit over de bodem van de bakvorm. Bak 10 min. in de voorverwamde oven of tot het stevig is. Laat helemaal afkoelen.
  • Doe intussen de bramen, citroensap, extra kokossiroop en geraspte citroenschil in een pan op middelhoog vuur. Verhit, af en toe roerend, 6 min. of tot de bramen vocht beginnen los te laten. Voeg het chiazaad toe. Kook nog 6 min., af en toe voorzichtig roerend, tot de bramen zacht zijn. Doe alles in een kom en laat helemaal afkoelen.
  • Spreid het bramenmengsel uit over de bodem. Meng de chocolade en het achtergehouden deegmengsel toe aan het havermoutmengsel en schep door elkaar. Bestrooi er de vulling mee. Bak 25 min. of tot de koek goudbruin is. Laat de koek in de vorm afkoelen en snijd in 15 stukken.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
RECEPTEN: MICHELLE SOUTHAN, KATRINA WOODMAN | FOTOGRAFIE: AL RICHARDSON | STYLING: MICHELLE NOERIANTO.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Meer crumbles: appel crumble met karamelsaus