Tzatziki is al-tijd goed. Wist je dat je favoriete saus ook Turkse, Armeense en zelfs Tadzjiekse roots heeft?
In Griekenland maken ze ‘m het liefst met Griekse schapen- of geitenyoghurt, knoflook en natuurlijk geraspte komkommen. Zoals in onderstaand recept.
Soms gaat er ook nog dille, munt en/of peterselie in of in het voorjaar mediterrane postelein en dille. In elk geval houden ze van royaal knoflook in hun tzatziki.
Tzatziki recept
vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht, hapje |
|
grieks |
vegetarisch
Omarm deze frisse tzatziki saus net zoals de Grieken, en besmeer er je pitabroodjes mee, serveer naast gegrild vlees of dip er groenten in. Deze Griekse recepten wil je maken of bestellen als je in Griekenland bent.
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 teen knoflook
- 200 g Griekse yoghurt
- 1 takje munt, fijngehakt
- olijfolie, om te besprenkelen
Instructies
- Halveer de komkommer in de lengte en haal de zaadlijsten eruit. Rasp de komkommer grof. Rasp of pers de knoflook. Meng de komkommer, de knoflook en munt door de yoghurt. Breng op smaak met zout en besprenkel met olijfolie.
Voedingswaarde
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Geïnspireerd door de tzatziki? 18 recepten om erbij te serveren!