aantal 8 |
bijgerecht, hapje |
|
|
bijgerecht, hapje |
|
|
Met sobrasada (smeerbare chorizo) en scamorza (gerookte mozzarella) krijgt het brood een rijke, rokerige smaak.
Kookgerei
-
ook nodig: grillpan
Ingrediënten
- 150 g boter, op kamertemperatuur
- 75 g sobrasada* of fijngesneden chorizo
- 125 g scamorza* of mozzarella, geraspt
- 2 tenen knoflook, geperst
- bosje peterselie, fijngesneden
- 1 wit zuurdesembrood,
- ongesneden bosje bosuien
- olijfolie om te bestrijken
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Doe de boter, de sobrasada, 100 g van de kaas, de knoflook en bijna alle peterselie in een kom. Roer met een pollepel door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe.
-
Maak met een broodmes diepe schuine inkervingen in het zuurdesembrood, maar snijd het brood niet helemaal door. Draai het brood een kwartslag en maak weer een rij schuine inkervingen, zodat je een kruispatroon krijgt.
-
Besmeer het brood met het botermengsel, doe dit met je handen en zorg ook dat het mengsel in de sneden zit.
-
Leg het brood op een bakplaat en bestrooi met de rest van de kaas. Dek af met een stuk aluminiumfolie en bak het brood 15 min. Verwijder de folie en bak het brood in nog 5-10 min. goudbruin.
-
Zet intussen een grillpan op hoog vuur en kwast de bosuitjes in met wat olie. Gril ze 2-3 min. per kant tot ze gaar zijn. Snijd in stukjes van 5 cm.
-
Bestrooi het breekbrood met de rest van de peterselie en geef de gegrilde bosuitjes erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 415kcal
eiwit: 12g
vet: 27g
koolhydraten: 28g
* Sobrasada is smeerbare chorizo, te koop bij (Spaanse) delicatessenwinkels. Scamorza is gerookte mozzarella, je koopt het bij kaaswinkels en (Italiaanse) delicatessenwinkels.
RECEPTEN: DELICIOUS. FOOD TEAM | FOTOGRAFIE: TOBY SCOTT | STYLING: OLIVIA WARDLE | BEREIDING: SOPHIE AUSTEN-SMITH, OLIVIA SPURRELL.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!