Sommige eetculturen vind je overal, zoals de Surinaamse, Chinees-Indonesische en Turkse keukens. Andere komen minder voor of zijn soms ronduit zeldzaam. Des temeer reden om ze te koesteren. Zoals dit adres voor de Somalische keuken.
‘Wist je dat er in de geschiedenis van Nederland, culinair gezien, geen betere tijd is om te leven dan nu? Nooit eerder was hier zoveel verschillend eten toegankelijk voor zo’n grote groep mensen,’ vertelt Jonneke de Zeeuw in het mei-nummer Kook de wereld van delicious.
Je kunt het mei-nummer hier nog bestellen!
Somalische keuken
Goed, de zeldzame keukens die je amper in Nederland vindt. Jonneke: ‘Die ene kraam met Armeense delicatessen. Dé plek waar Filipijnse expats hun heimwee stillen met adobo chicken en allerlei desserts. En, het enige Somalische restaurant van Nederland bijvoorbeeld.’
‘Een Little Mogadishu waar je de hele dag terecht kan voor de mix van Arabische, Indiase, Ethiopische enItaliaanse elementen. Dat betekent: spaghetti met tomatensaus, biryani en sambosa.’
Amaana Restaurant, Rotterdam
Dé plek voor de Somalische keuken. ‘Hier begin je je dag met het Somalische ontbijt suqaar iyo canjeero. Een gefermenteerd pannenkoekje (anjara) met stoofvlees en de specerijenmix xawaash. Bestel er vooral een mango lassi met Vimto (frisdrank) bij.’
Marentakstraat 10 A, 3073 JK Rotterdam
Bekijk hier meer tips van Jonneke voor bijzondere eetadresjes!