asperges in venkelroomsaus met varkenshaas

asperges in venkelroomsaus met varkenshaas
STUDIO PHILIPPI

Het aspergeseizoen is gestart. Verras jezelf en je tafelgenoten eens met deze asperges met bijzondere saus: venkelroomsaus. Heerlijk bij een stukje varkenshaas. Dit recept komt uit het april 2023-nummer van delicious. Meer heerlijke recepten voor het voorjaar? Haal het magazine nu in huis!

Asperges in saus met varkenshaas

Voorkeur: glutenvrij

aantal 4 | hoofdgerecht | | nederlands | glutenvrij

De simpele venkelroomsaus met witte wijn en asperges maken van deze doordeweekse maaltijd een culinair feest.Ook in het seizoen: postelein + 4 fijne recepten

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 tl venkelzaad
  • 800 g geschilde witte asperges
  • 125 ml droge witte wijn
  • 200 ml houdbare slagroom (1 pakje)
  • 500 g varkenshaas
  • 25 g rucola
  • citroensap naar smaak
  • 50 g boter

Instructies

  1. Snijd de sjalot fijn. Smelt in een wijde hapjespan, waarin de asperges passen, 25 g van de boter. Fruit de sjalot met het venkelzaad 1 min. Leg de asperges in maximaal 2 lagen in de pan. Schenk de wijn erbij en breng aan de kook.
  2. Schenk de slagroom erbij en breng weer tegen de kook aan. Draai het vuur laag en stoof de asperges in 20 min. beetgaar; laat de venkelroom niet meer koken.
  3. Smelt in een koekenpan de resterende 25 g boter. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak het vlees in 12 min. rondom bruin en vanbinnen rosé en sappig.
  4. Snijd de varkenshaas in plakjes en verdeel met de asperges over 4 borden. Bestrooi met de rucola en besprenkel met citroensap naar smaak.

Voedingswaarde

  • calorieën: 438 kcal
  • eiwit: 31 g
  • vet: 30 g
  • koolhydraten: 8 g

RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook eens: 10x asperges: onze favoriete recepten met het witte goud