De Italiaanse keuken kun je natuurlijk nooit helemaal kennen met zoveel regionale verschillen, er valt altijd meer te ontdekken! En dat is precies wat we gaan doen in maart: op strooptocht door de Italiaanse winterkeuken. We ontrafelen het geheim achter de enige echte focaccia uit Genua, maken de perfecte risotto, en delen gnocchi-toprecepten.
Een voorproefje van het nieuwe magazine:
Janneke kookt Italiaanse winterfavorieten
Janneke Philippi kookt haar Italiaanse winterfavorieten. Uiteraard maakt ze klassiekers zoals gnocchi en stevige polenta, maar ook een zelfgemaakte calzone en een verrassende vega carpaccio. Zoals we van Janneke gewend zijn, staat het allemaal vlot op tafel.
Je krijgt een kijkje in de Amsterdamse focacceria, inclusief hun beste basisrecepten
Na corona begon een culinair Italiaans duo hun eigen focacceria. Hier wordt louter focaccia uit Genua gebakken, die zo goed is dat Amsterdamse Genovesi er emotioneel van worden. Je vindt de zaak gewoon aan de Amsterdamse Overtoom. delicious. geeft je hun beste recepten.
We serveren stevige bergkost uit de Dolomieten
Verwacht geen subtiele smaken als je gaat eten in de bergen van Noord-Italië. Daar komen stevige kost en flinke porties op tafel om de wintermaanden te doorstaan. Wij kiezen de klassiekers uit de bergen en geven er – uiteraard met respect! – een twist aan. We maken hartige flan met, houd je vast, balsamico-popcorn. Kneden gnocchetti van notige boekweit, en smelten er een gulle lik porciniboter overheen.
Biscotti en bakjes koffie
Doop ze in een drankje of hete espresso, maar bak ze wel zelf thuis! Deze savoiardi, jamkoekjes, amaretti en biscottini maak je met noten.
De britse Helena Attlee neemt je in haar boek mee naar Zuid-Italë
Lekker lezen? Kom in de zonnige mood van de Amalfi-kust in The Land Where Lemons Grow.
Slow stoven op z’n Italiaans
Lamsschenkels, draadjesvlees en gepekelde kip. In Italië weten ze dat slow stoven een topresultaat brengt.
Geniet van onze beste tiramisu recepten
Dit heeft geen introductie nodig, toch? Geniet van romige laagjes, zelfgebakken lange vingers, koffie, chocolade en noten plus drankjes in de toet der toeten.