"de Gulden Bock" in Antwerpen

"de Gulden Bock" in Antwerpen

Dagje shoppen in Antwerpen? En op zoek naar een heerlijk lunchadres? De delicious. redactie genoot laatst van een snelle maar weer zo’n lekkere lunch bij Traiteurwinkel “de Gulden Bock”. Perfect gelegen in zeg maar de PC Hooftstraat van Antwerpen: De Schutterhofstraat. Wees op tijd want mensen staan op zaterdag in de rij om een tafeltje te bemachtigen. Zowel boven als beneden staan heerlijke superverse schotels met allerlei lekkers klaar. Variërend van goedgevulde ciabattabroodjes tot diverse salades met vlees, groenten en vis. Wij kozen het ciabattabroodje met warme brie en suikerzoete vijgen en de salade met avocado, verschillende soorten garnalen en mango. In een woord: delicious. Niet zo gek dus dat deze Traiteur ook in dé Gids 1. van delicious. staat. De bediening is snel en na lekkere espresso kun je weer fijn verder shoppen. Mocht “De Gulden Bock” vol zitten probeer dan Verso of de Horta in dezelfde buurt. De eigenaar Arne Linhart probeerden we nog het lekkere recept van de avocadosalade te ontfutselen. Maar helaas het blijft een geheim recept. Daarom geven we jullie hieronder de ingrediënten zodat je zelf met wat fantasie deze salade kunt maken!

Meer info:

Traiteurwinkel “de Gulden Bock”
Schutterhofstraat 11, Antwerpen
tel. 03 227 17 50
www.deguldenbock.be

Avocadosalade voor 2 personen als maaltijdsalade

Hollandse garnalen, rivierkreeftjes en roze garnaaltjes van elk een bakje van de visboer of uit de supermarkt
2 niet te rijpe avocado’s, geschild en in stukjes gesneden
1 komkommer, geschild en in dunne plakjes gesneden
ongeveer 6 tomaten, het liefst gekleurde tomaten zoals gele, groene en rode in plakjes gesneden
1 grote mango, geschild en in kleine stukjes gesneden
1 rode ui, geschild en fijngehakt
Handjevol koriander, fijngehakt
Balsamicoazijn
Goede olijfolie
Zout uit de molen
Peper uit de molen

Maak een dressing van de balsamicoazijn en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper uit de molen. Voeg de overige ingrediënten voorzichtig door elkaar en giet de dressing erover. Serveer direct met brood en gezouten boter.