glutenvrij
aantal |
dessert, nagerecht |
valentijn |
frans |
glutenvrij
dessert, nagerecht |
valentijn |
frans |
glutenvrij
Wil je dit kokostoetje nog feestelijker maken, serveer er dan (een coulis van) tropisch fruit bij zoals mango, ananas of passievrucht.
Kookgerei
-
ook nodig: 2 ramequins of ovenschaaltjes van 150 ml, ovenschaal waar de schaaltjes in passen, crème-brûlée-brander
Ingrediënten
- 100 ml slagroom
- 100 ml kokosmelk
- 25 g geraspte kokos
- 3 takjes munt
- 3 eidooiers
- 25 g fijne kristal- of poedersuiker
Instructies
-
Breng in een steelpan de slagroom met de kokosmelk, kokos en munt tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur en zeef boven een kom. Druk zoveel mogelijk vocht uit de geraspte kokos en munt.
-
Verwarm de oven voor op 140°C.
-
Klop met een garde de eidooiers kort los met de suiker. Schenk al kloppend de warme kokosroom bij de eidooiers tot je een mooie vla hebt. Zet de ramequins in een ovenschaal en schenk de kokoscustard in de bakjes. Vul de ovenschaal met warm (niet kokend) water, tot maximaal halverwege de schaaltjes.
-
Bak de kokoscrèmes 40-50 min. in de voorverwarmde oven, tot ze net stevig voelen en beginnen te kleuren. Neem de schaaltjes uit het waterbad en laat ze afkoelen. Zet de crèmes afgedekt minstens 2 uur in de koelkast om door en door koud te worden.
-
Bestrooi de crèmes met een dun laagje suiker. Karamelliseer de suiker met een crème-brûléebrander tot een lichtbruine, glazige suikerlaag. Serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 482kcal
eiwit: 7g
vet: 42g
koolhydraten: 20g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!