gnocchi met cavalo nero en pecorino

gnocchi met cavalo nero en pecorino
Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, feestdagen, feestelijk, herfst, kerst, najaar, weekend, winter | italiaans | vegetarisch

Op de feesttafel mag een goede gnocchi niet ontbreken. Deze maak je met het Italiaanse zusje van onze boerenkool – cavolo nero – verfrissend venkelzaad en licht-zilte pecorino. Oh, en natuurlijk helemaal in stijl van Janneke: binnen 30 minuten klaar. Kom maar door met zo’n bordje comfortfood deluxe!

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Kookgerei

  • vijzel

Ingrediënten

  • 600 g cavalo nero
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 75 ml droge witte wijn
  • 800 g verse gnocchi
  • 200 ml houdbare slagroom
  • 1 tl venkelzaad
  • ½ tl chilivlokken
  • pecorino, voor erbij

Instructies

  1. Haal de harde nerven eruit en snijd de koolbladeren in 3 cm-repen. Snijd 2 tenen knoflook fijn.
  2. Verhit in een diepe koekenpan de olijfolie. Fruit de fijngesneden knoflook 1 min. Schep de kool erdoor en roerbak 2 min. Schenk de wijn erbij en smoor de kool gaar in 8-10 min.
  3. Kook intussen de gnocchi in ruim water met zout net gaar. Rasp of pers de laatste teen knoflook boven de steelpan met daarin de slagroom. Verwarm en laat inkoken tot de saus begint te binden. Stamp in de vijzel het venkelzaad met de chilivlokken fijn.
  4. Giet de gnocchi af. Schep de gnocchi door de boerenkool. Schenk de knoflookroom erover en bestrooi met het venkelzaad en de chilivlokken. Serveer met geraspte pecorino.

Voedingswaarde

  • calorieën: 634 kcal
  • eiwit: 13 g
  • vet: 27 g
  • koolhydraten: 81 g

RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI. 

 

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Dit recept komt uit VEGA : 100 VEGETARISCHE RECEPTEN VOOR ELKE DAG Nijgh & van Ditmar, € 29,99 

JANNEKE: ‘In ons nieuwste boek Vega is groente het uitgangspunt, om iedereen die minder of geen vlees wil eten ideeën aan te dragen. Zodra vlees en vis worden geschrapt, vinden veel mensen koken een stuk moeilijker. Vaak is het een kwestie van je verwachtingen bijstellen. Bloemkool kan zelfs lekkerder zijn dan een rollade, maar vraagt een andere insteek, met wat extra aandacht geef je ook groente veel smaak en structuur. Wij laten graag zien dat lekker en bewust koken goed samen gaan.’