Je hoeft het land niet uit voor ‘het vakantiegevoel’ want met deze gerechten haal je al die fijne herinneringen van vorige zomers terug.
Trek een blik tonijn open en je bent weer op die gezellige camping in Zuid-Frankrijk. Dop de tuinbonen, maak de artisjok schoon en stoof alles net zolang tot je Sicilië kan ruiken, voel je die licht zilte bries al langs je gezicht dansen? Via de aubergines met tahin reizen we terug naar het Midden-Oosten, en toe eten we natuurlijk flan!
Maandag
raviolisalade à la niçoise
Waarom zou je voor doodgewone pasta in een pastasalade kiezen, als je ook voor zalige, gevulde pastakussentjes kunt gaan? We zijn Janneke Philippi eindeloos dankbaar voor deze slimme twist, want met ravioli blaas je zo'n beetje iedere salade heerlijk nieuw leven in. Deze kruising tussen een niçoise en een pastasalade staat deze zomer dus bij ons op repeat. Bij jou ook?
naar recept
Dinsdag
fritedda: stoof van tuinbonen, doperwten en artisjok
Onverwacht verrukkelijk is dit Siciliaanse groentegerecht vol geur en kleur. Je maakt hem met voorjaarsgroenten als verse tuinbonen, erwtjes en artisjokken. Neem de kleine violette artisjokken, die snijd je makkelijk in plakjes. Probeer ook eens beenham met frisse kruidencrème.
naar recept
Woensdag
aubergines met tahinidressing
Maak deze geweldige aubergines met groene tahinidressing als voorgerecht of bijgerecht.
En met runderwangen met pastinaakpuree en pannenkoekjes met zoete dukkah maak je er een heel Midden-Oosters diner van!
naar recept
En met runderwangen met pastinaakpuree en pannenkoekjes met zoete dukkah maak je er een heel Midden-Oosters diner van!
Donderdag
salade met frambozen, buffelmozzarella en groene asperges
In de zomer eten wij niets liever dan frisse, groene salades. Deze jonge salade met frambozendressing, mozzarella en groene asperges één van de redactie-favorieten, daarom delen we het recept graag!
naar recept
Vrijdag
spaghetti vongole met gerookte paprikaboter
Spaghetti vongole: er zijn maar weinig gerechten die zo makkelijk en magisch tegelijk zijn. Yvette van Boven geeft er in het julinummer haar eigen draai aan door kokkels in plaats van vongole te gebruiken en maakt het gerecht af met gerookte-paprikaboter. Als dat geen recept voor succes is…
naar recept
Zaterdag
coq-au-vin-blanc met dragon
In de jaren zeventig keken we de kunst graag af bij de Fransen, want dáár werd pas lekker gegeten. Coq-au-vin, een bourgondische stoofpot was toen een hit. Wij maken er met witte wijn en dragon een heerlijke, zomerse versie van. Als dit gerecht in de römertopf wordt gemaakt, krijgt de bouillon nog meer smaak.
naar recept
Zondag
flan karamel
naar recept