Onze good old favorite: pesto! Maar dan net even anders. Want simpel hoeft niet saai te zijn en klassiekers met een twist vinden we te gek.
Hasselback is een bereiding waarbij je groenten – in dit geval zoete aardappel – aan de bovenkant insnijdt. Dat ziet er niet alleen leuk uit, je geeft ook meer smaak aan je gerecht.
Hasselback van zoete aardappel met zadenpesto
glutenvrij, vegetarisch
aantal |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, weekend |
internationaal |
glutenvrij, vegetarisch
Easy, snel en bomvol smaak, dat zijn deze hasselback -zoete-aardappels met zadenpesto. Niet alleen zalig, dit gerecht zit ook vol heerlijke voedingsstoffen. Keukenmachine en ingrediënten in de aanslag en mixen maar! Maak je dit gerecht in de zomer? Aarzel dan niet om je barbecue te gebruiken: de subtiele smaak van houtskool geeft alles extra karakter!
Ingrediënten
- 5 zoete aardappels bataten à 200 g, ongeschild
zadenpesto
- 1 bosje basilicum, blaadjes geplukt
- 175 g half-zongedroogde tomaatjes
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl geroosterd venkelzaad
- 1 tl sesamzaad
- 1 teen knoflook
- sap van 1 citroen
- 125 ml extra vergine olijfolie + extra om te besprenkelen
- 90 g gemengde zadenmix*, geroosterd en grof gehakt
- 50 g rucola, zonder harde steeltjes
- 150 g feta, verbrokkeld
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C. Kerf de zoete aardappels om de 3-6 mm diep in, dus niet helemaal door. Leg ze op een grote bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster ze in 1 uur gaar en vanbuiten een beetje krokant.
- Maal intussen voor de zadenpesto de basilicum, tomaatjes, specerijen, het sesamzaad, de knoflook, driekwart van het citroensap en alle olijfolie glad in de keukenmachine. Doe over in een kom, voeg wat zout en peper toe en meng de zadenmix erdoor. Voeg evt. nog een beetje citroensap toe.
- Neem de geroosterde zoete aardappels uit de oven en leg ze op een schaal. Schep de pesto, rucola en feta erover. Besprenkel met wat olijfolie en strooi er zeezoutvlokken over.
Voedingswaarde
calorieën: 658kcal
eiwit: 17g
vet: 42g
koolhydraten: 49g
* Gemengde zadenmix koop je bij biologische winkels en sommige supermarkten.
RECEPTEN: DARREN ROBERTSON | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: 7x wraps met gehakt voor een easy weeknight dinner