Nieuwsgierig naar de favorieten van onze hoofdredacteur Makkie Mulder?
‘Wat een feest om in al die delicious.nummers te kijken en ook weer te zien hoeveel ik nog niet gekookt heb dat absoluut de moeite waard is. Ik zie het maar als het vinden van het ultieme zwarte jurkje. Eerst veel zien om uiteindelijk je favoriet te kiezen.
brillat-savarin
kerst 2013
Brillat-savarin van Yolanda van der Jagt. Echt zo’n fluitje-van-een-cent-recept met een ongelooflijke hoge mee-scoren-waarde. Ik heb hem al vaak gemaakt en veel complimenten gekregen. Simpel, mooie ingrediënten, oog-en mondstrelend.
kropsla met tuinerwten, venkel en dragon-sinaasappeldressing
juli 2013
Heel trots ben ik op de 30 zomersalades die we vorig jaar brachten. Zoveel creativiteit en zulke watertandende dressings! Een fijne prestatie van Yolanda van der Jagt, want je wilt ze allemaal maken. Een van mijn favorieten is de kropsla met tuinerwten en venkel met dragon-sinaasappeldressing. Een van de, hè!
wortelsoep met korianderyoghurtdip en wortelchips
januari 2012
De wortelsoep met korianderyoghurtdip en wortelchips van culinair redacteur Trudelies Schouten. Die lobbige soep met de romige yoghurt. Zo lekker! Zo’n gerecht waarvan je proeft dat het zo de moeite waard is nét die extra aandacht te geven.
NY salted caramel cheesecake
oktober 2013
Een recept van Janneke Philippi kan niet ontbreken in mijn lijst. Wat ben ik fan van haar kookkunst. Recht in mijn zoetekauwhart. De NY salted caramel cheesecake. Zoet en zoutig en romig. Do I need to say more?
spruitjesstamppot met oesterzwammen en oude kaas
februari 2010
Stamppot spruitjes met oesterzwammen en oude kaas. Van Eke Mariën. Elke combinatie met zelfgemaakte aardappelpurre is voor mij bijvoorbaat geslaagd. Deze vegetarische stamppot bewijst hoe iets heel gewoons heel speciaal kan zijn.
verse worst en linzen uit de oven met rode-uiencompote
maart 2014
Worstjes zijn mijn nieuwe verslaving. Van een goede slager, in allerlei varianten. En dan ook nog met linzen, uit de oven met het zoete van de rode-uiencompote!!!
meringuetaart met rozenwaterroom
december 2006
Deze taart is nu een familietaart geworden. Op menig feestje wordt deze taart geserveerd. Door mij, maar ook door dochters, nichtjes en zwagers. Heb al veel variaties voorbij zien komen. De een wat mooier dan de ander, maar altijd lekker en altijd schoon op!
in hoisin gemarineerde zalm
februari 2011
Voor mij het ultieme voorbeeld van een recept waar je je hand niet voor omdraait maar je wel wordt beloond op een heerlijke smaakbeleving. Precies waar Bill Granger zo’n ster in is. Een gerecht waar ik de hele dag naar kan verlangen. En ook gewoon kook als ik alleen ben.
gehaktballen met mosterdsaus
maart 2013
Ben geen enorme vleeseter. Maar voor worstjes, een (pulled pork)hamburger of gehaktbal ben ik wel te porren. Zoals deze van Eke Mariën. Met een knapperig korstje en zacht vanbinnen door de dikke yoghurt die door het gehakt gaat. Met die heerlijke romige mosterdsaus. More please.
haricots verts en peultjes met geroosterde hazelnoten en sinaasappel.
PUUR 2012
Al 100x gemaakt. Van Yotam Ottolenghi uit onze special PUUR mei 2012. Zó simpel en zó lekker. Gewoon door de perfecte combinatie van ingrediënten (ik gebruik trouwens hazelnoten zonder vlies).’
Breng hier je stem uit.
TEKST MAKKIE MULDER