Hippe hamburgerrestaurants zijn er tegenworodig overal, van New York tot Amsterdam. Ellis Gourmet Burger is het Belgische fijnproeversantwoord daarop. De gepassioneerde Ellis-eigenaren laten chefs als Nick Bril (van voormalig restaurant Oud Sluis en het jonge The Jane) hamburgers ontwerpen tijdens de ‘burgerguerrilla’ die ze elk kwartaal organiseren, met steeds een jonge én een gevestigde chef.
In Nicks geval werd het een burger van Oosterscheldekreeft met een gepocheerde oester. En zo vragen ze ook andere Belgische kenners om culinaire hamburgerhoogstandjes te ontwerpen: kaasaffineur Frederik van Tricht bedacht een burger met Spaanse Torta de Ovega schapenkaas, slager Dierendock (ook de slager van Sergio Hermans) een burger van 100% Westvlaams Rood rundergehakt. Het vlees komt van een kleine ambachtelijke boer in Vlaanderen. De missie van Ellis Gourmet Burger: een keten voor tophamburgers waarbij je ook een fles champagne kunt bestellen. De ‘chefsburgers’ blijven, het contact met de chefs vinden ze heel inspirerend. Toppunt van Ellis goutmetstijl is de Rossini waarbij de burger chic wordt vergezeld van eendenlever, uienconfituur en – op z’n Vlaams – raketsla. Op den duur krijgt elke Ellis-vestiging zijn eigen burger. Vlaams vegaresto Greenway bedacht de soy classic en zelfs toe is er een burgervariant: macarons met ijs, hoe kan het ook anders! Medewerkers uit andere werelddelen kunnen meedenken: zo is er al een Bollywood-kipburger met muntsaus en mangochutney.
Voor adressen en nieuwe vestigingen: ellisgourmetburger.com