De verkiezing is gestart! We zijn naarstig op zoek naar de favoriet der favorieten uit 100 nummers delicious., samen met friends, bloggers en fans. Breng hier je stem uit. Bas houdt van appeltaart, Janine van Thaise kiprisotto en delicious.fan Caroline maakt graag aardbeiden-bavaroistaart.
thaise kiprisotto
Artdirector Janine: ‘Lekker + makkelijk (in tegenstelling wat risotto doet vermoeden). De koriander kan optioneel voor de tegenstanders :-). Ik heb het recept al meerdere keren doorgestuurd!’
wintertaart met anijsroom
Webredacteur Bas: ‘Deze taart heb ik afgelopen winter een stuk of zes keer gebakken. Het is een echte specerijenschatkist. Ik doe er net iets meer peper in, zodat hij echt hartverwarmend is. Voor mijn verjaardag op de redactie maakte ik hem ook en hij ging samen met de anijsroom schoon op!’
aardbeien-bavaroistaart met frangipane
Blogger en delicious.fan Caroline: ‘Een taart die niet alleen mooi oogt en waar je indruk meemaakt, maar die ook nog eens ontzettend lekker smaakt! De taart lijkt moeilijk te maken, maar dat valt erg mee, het kost alleen wat tijd omdat je de verschillende onderdelen moet laten rusten voordat je de taart kunt serveren.’
Torta di pere e mandorle
Culinair redacteur Trudelies: ‘Deze taart met een mooi dun laagje krokant deeg als bodem, sappige, friszure zoete peren, die in de oven nog zachter worden, afgedekt met een soort frangipane is echt een van mijn favorieten. Maar je kunt hem ook in de zomer maken met nectarines, abrikozen, pruimen of perziken.’
grove chocolade meringuetaart
Oud-stagiair en foodie Stella: ‘Die verstopte chocoladechunks zijn zó lekker! En je kan oneindig met het recept variëren. Deze meringue is altijd een succes!’