100 nummers delicious. Daar zitten vast en zeker favorieten tussen. Wij vormen een top 100 van favoriete gerechten met onze friends, redacteuren en bloggers. Marleen van Es is weg van onze Griekse rijstsalade en gestoomde raapsteeltjes met gravlax.
Marleen van Es maakt met haar groene vingers prachtige foodfoto’s in haar Utrechtse volkstuin. Groente, kruiden en fruit vormen de oogst van haar harde werken. Gelukkig weet zij daar ook veel en lekker mee te koken. Op haar blog Eten uit de volkstuin doe je heel veel inspiratie op om te gaan moestuinieren en fantastische gerechten te stomen/grillen/koken.
griekse rijstsalade met druivenblad, krenten en dilledressing
augustus 2013
De Griekse rijstsalade met druivenblad, krenten en dilledressing is een favoriet! Met de smaak van dolma’s maar dan zonder te hoeven hannesen! Briljant! En een eye-opener om iets te doen met de zomersnoei van de druiven in tuin.
gestoomde raapsteeltjes met gravlax
april 2013
Mijn andere favoriet is het gerecht met gestoomde raapsteeltjes met gravlax. De zilte smaak van de gestoomde raapsteeltjes combineert voortreffelijk met de gravlax.