Nurishh met rozemarijn in bladerdeeg met geroosterde druiven

Nurishh met rozemarijn in bladerdeeg met geroosterde druiven
lactosevrij, veganistisch, vegetarisch
aantal 2 | bijgerecht, hapje | feestelijk, weekend | frans | lactosevrij, vegan, vegetarisch
Soms wil je een kaasje, dan weer eens een alternatief om 100% plantaardig te genieten. Ontdek hoe lekker plantaardige hapjes op je borrelplank kunnen zijn!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Nurishh Coeur Fleuri, waar iedereen van kan genieten, want dit is een 100% plantaardig alternatief voor kaas. Vega(n), gluten- en lactosevrij, zonder soja en noten en daarmee ideaal voor zowel flexitariërs als vegans.
Voorbereiding15 minutes
Kooktijd15 minutes
oven25 minutes
Totale tijd55 minutes

Ingrediënten

  • 2 plakjes vegan bladerdeeg half ontdooid
  • 1 stuk Nurishh Coeur Fleuri
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 takje rozemarijn, naaldjes fijngesneden + extra takjes
  • sap en rasp van ¼ biocitroen
  • ½ el agavesiroop
  • 1 tl venkelzaad
  • 150 g blauwe druiven aan de tros
  • ± 1 el extra vergine olijfolie
  • stokbrood spelt of volkoren, voor erbij

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Leg 1 plakje bladerdeeg op een bakblik bekleed met bakpapier.
  • Bestrijk de randen met wat water. Zet de Nurishh in het midden en verdeel de knoflook, rozemarijn, citroenrasp en het -sap, en de agavesiroop erover. Bestrooi met wat versgemalen peper. Rol het tweede plakje bladerdeeg iets groter uit en leg op de Nurishh.
  • Druk goed aan maak met een vork een patroon in de rand. Snijd de rand met een scherp mes bij tot een rondje. Bestrooi met de helft van het venkelzaad.
  • Leg de druiven op een apart deel van het bakblik zodat het bakvocht niet bij de Nurishh kan komen. Bedruppel met de olie en bestrooi met de rest van het venkelzaad, versgemalen peper en zout.
  • Bak de Nurishh en de druiven ± 10 min. Bestrijk dan het bladerdeeg met wat van het bakvocht van de druiven. Bak nog ± 15 min. tot het bladerdeeg net mooi bruin is.
  • Neem uit de oven en laat ± 15 min. rusten. Geef de druiven erbij en versier met de extra rozemarijn. Serveer er plakjes stokbrood bij.

Voedingswaarde

calorieën: 673kcal
eiwit: 9g
vet: 39g
koolhydraten: 68g
auteur: delicious.
FOTOGRAFIE, STYLING STUDIO PHILIPPI.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!