golden milk met kurkuma (haldi doodh)

golden milk met kurkuma (haldi doodh)
glutenvrij
aantal 4 |
drankje |
herfst, winter |
indiaas |
glutenvrij
Golden milk (of haldi doodh) is een verwarmend drankje gemaakt van kurkuma. Kurkuma lijkt een trendy ingrediënt, maar in de oosterse en vooral de Indiase keuken wordt het al eeuwenlang gebruikt. Diepgeel van kleur, warm aards van smaak en goed voor je algehele weerstand, juist in de winter. Combineer kurkuma met meer oosterse specerijen als kaneel, kardemom, kruidnagel of steranijs: zo komt deze specerijen-koningin nóg beter tot haar recht.
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • 3 el geraspte verse kurkumawortel
  • 1 tl zwarte peperkorrels, grof gekneusd
  • 4 kardemompeulen, licht gekneusd
  • 1 kaneelstokje
  • 25 g gemberwortel, ± 5 cm, in plakjes
  • 1 l (plantaardige) melk
  • 3 el vloeibare honing

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in de steelpan en breng aan de kook op halfhoog vuur. Laat de melk 12-15 min. trekken op laag vuur tot hij goudgeel kleurt.
  • Schenk door een zeef in mokken en voeg naar smaak nog wat extra honing toe.

Voedingswaarde

calorieën: 145kcal
eiwit: 7g
vet: 3g
koolhydraten: 21g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING PHOEBE WOOD, GEORGINA ESDAILE, HELENA MOURSELLAS FOTOGRAFIE CHRIS COURT STYLING KIRSTEN JENKINS

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!