Klassieke Mexicaanse guacamole

Klassieke Mexicaanse guacamole
Voorkeur: glutenvrij, lactosevrij, veganistisch, vegetarisch

aantal 4 | | doordeweeks, familietijd, feestelijk, lente, voorjaar, weekend, zomer | mexicaans, zuid-amerikaans | glutenvrij, lactosevrij, vegan, vegetarisch

Guacamole zoals hij bedoeld is. In dit recept lees je precies hoe je een klassieke guacamole maakt. Lekker romig, fris en vol van smaak.

Kooktijd:10

Totale tijd:10

Ingrediënten

  • 2 Hass avocado's rijp
  • 1 pruimtomaat rijp, in blokjes
  • 1 serrano chile fijngehakt
  • 4 stengels verse koriander fijngehakt
  • 1/4 witte ui gesnipperd
  • 1-2 limoenen sap naar smaak toevoegen

Instructies

  1. Halveer de avocado, verwijder de pit door met je duim op de schilzijde van de avocado te duwen. Snijd het vruchtvlees in blokjes en schep uit met een lepel.
  2. Doe alle ingrediënten in een (molcajete) of kom en prak met een vork de overige ingrediënten er doorheen. Zorg dat de guacamole chunky blijft.
  3. Proef en voeg naar smaak limoensap toe.

Voedingswaarde

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!