lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
lactosevrij, vegetarisch
Minta & Mae, alias M & M, zijn moeder & dochter en duiken graag samen de keuken in. Sinds Mae naar de middelbare school gaat, eet ze geen vlees meer, én dus koken ze vega. Niet met vleesvervangers, maar met seizoensgroenten, zoals andijvie.Zin in een snel vegetarisch recept voor doordeweeks? Dit recept voor noedels met gewokte andijvie, tahin-sojasaus en pinda’s is dan ideaal.
Ingrediënten
- zonnebloemolie om in te bakken
- 50 g pinda’s
- 270 g udon noedels
- 500 g andijvie grofgesneden
- 2 lente-uitjes in dunne ringen
- 4 eieren zachtgekookt
saus
- ½ teen knoflook
- 4 el tahin
- 2 el sojasaus
- 1 ½ el balsamicoazijn
- 1 tl kristalsuiker
- ½ tl szechuanpeper fijngemalen
Instructies
- Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de pinda’s in ca. 2 min. goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op keukenpapier en hak daarna grof.
- Rasp voor de saus de knoflook boven een kom. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng tot een gladde saus. Is de saus te dik? Voeg dan wat water toe.
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen in een koekenpan met dikke bodem de zonnebloemolie. Voeg de andijvie in delen toe tot deze slinkt. Dit duurt ca. 6-8 min.
- Verdeel eerst de saus over vier kommen, doe dan de noedels, andijvie en tot slot de lente-ui en pinda’s erover.
Voedingswaarde
calorieën: 535kcal
eiwit: 22g
vet: 22g
koolhydraten: 61g
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!