vegan groentepita met Pulled Oats, knoflooksaus & koriandersalsa

vegan groentepita met Pulled Oats, knoflooksaus & koriandersalsa
Fotografie: Studio Philippi

Meer plantaardig? Bestel delicious. GREEN voor de lekkerste recepten!

Vegan groentepita met Pulled Oats, knoflooksaus & koriandersalsa

Voorkeur: lactosevrij, veganistisch, vegetarisch

aantal 4 | hapje, hoofd, hoofdgerecht, lunch | doordeweeks, weekend | midden-oosters | lactosevrij, vegan, vegetarisch

Pulled Oats is het plantaardige antwoord op pulled pork, chicken en beef. Heerlijk in een pitabroodje, zoals in dit recept voor vegan groentepita met knoflooksaus & koriandersalsa. Je koopt Pulled Oats bij de meeste supermarkten en vind het in het schap bij de vleesvervangers.

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 175 g Pulled Oats Naturel
  • 2 tomaten
  • 1 el limoensap
  • 5 takjes koriander grofgehakt
  • 2 el vegan mayonaise
  • 2 el plantaardige sojayoghurt (ongezoet)
  • 8 maaltijdpita's kant-en-klaar of zelfgemaakt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 5 el olijfolie
  • 1 (rode) ui
  • 2 tenen knoflook

Instructies

  1. Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakjes. Bestrijk ze met 3 el olijfolie. Verhit de grillpan goed voor. Gril de courgetteplakken in delen in 1-2 min. per kant bruin en gaar.
  2. Verhit intussen in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de pulled oats 5-6 min.
  3. Snijd intussen voor de salsa de tomaten en de rode ui in kwarten. Pureer in de keukenmachine of in 2 porties in de hakmolen van de staafmixer de tomaat met de ui, het limoensap en de koriander tot een grove salsa. Voeg zout naar smaak toe.
  4. Rasp of pers voor de knoflooksaus 1 teentje knoflook. Meng de knoflook met de mayo en de yoghurt.
  5. Rooster intussen in de grillpan of broodrooster de pita’s warm. Houd de broodjes in een schone theedoek warm.
  6. Rasp of pers het laatste teentje knoflook boven de pulled oats. Voeg de komijn toe en bak nog 1 min. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Snijd de broodjes open en vul ze met de courgette en pulled oats. Schep in elke pita wat knoflooksaus en koriandersalsa.

Voedingswaarde

  • calorieën: 355 kcal
  • eiwit: 13 g
  • vet: 1 g
  • koolhydraten: 71 g

Recept, fotografie, styling en bereiding: Studio Philippi

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!