aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
Ramen noedelsoep: lekker makkelijk te maken en je kunt eindeloos variëren! Kip, biefstuk of ga voor een vegetarische variant. Lekker met paddenstoelen, groenten én niet te vergeten een eitje. Deze snelle ramen met biefstuk zet je binnen een half uur op tafel. Ook lekker: kipramen met spinazie.
Ingrediënten
- 2 tl 5-kruidenpoeder Chinees specerijenmengsel
- 1½ liter runderbouillon zelfgemaakt of van 2 goede blokjes
- 8 cm verse gemberwortel geschild, in dunne plakjes
- 200 g shitake
- 300 g ramen noedels
- 100 g taugé
- 200 g bimi
- 300 g kogelbiefstuk
uit voorraad
- zonnebloemolie
- sojasaus
Instructies
- Verwarm 1 el olie in een soeppan en bak het 5-kruidenpoeder 1 min. zachtjes. Blus af met de bouillon en breng aan de kook. Voeg de gember en shiitake toe aan de soep. Laat de soep 10 min. zachtjes koken.
- Breng een pan water aan de kook en kook de noedels hierin volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, maar kook ze 1 min. korter (ze gaan nog in de soep en je wilt dat ze beet houden). Snijd intussen de biefstuk in zo dun mogelijke plakjes.
- Voeg de bimi toe aan de soep, kook alles kort door zodat de groenten beetgaar zijn en de bouillon heel heet. Voeg de laatste 30 sec. de taugé toe.
- Giet de noedels af en meng met 2 el olie zodat het wat minder plakt. Verdeel de noedels over 4 ruime kommen. Verdeel de rauwe biefstuk erover en schep de bouillon en de groenten er kokend heet overheen. Door de warmte wordt het vlees net gaar. Serveer direct. Breng op smaak met sojasaus.
Voedingswaarde
Tip: deze basis kun je uiteraard heel makkelijk uitbreiden met andere groenten, ook een restje sperziebonen of erwtjes uit de diepvries verdwijnen met plezier in de soep.
Fotografie: Jeroen van der Spek
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!