glutenvrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
engels |
glutenvrij
Heb je zin in een simpel, verwarmend gerecht en houd je van worstjes? Ga dan voor deze worst en bonen met tijm. Smaakvol en vullend, precies waar we zin in hebben!Ook lekker: boerenkoolstamppot met zoete aardappel, spekjes en pinda’s.
Ingrediënten
- 4 stengels bleekselderij
- 8 chipolata’s ± 500 g
- reuzenbonen 2 blikjes à 255 g, uitgelekt en afgespoeld
- 3 takjes tijm
- 150 ml vleesfond
- 1 gele paprika
- 250 g cherrytomaatjes
- 100 g veldsla gewassen en gedroogd
- 1 el appelazijn
voorraad
- 2 tenen knoflook
- 2 uien
- 25 g boter
- 3 el olijfolie extra vierge
Instructies
- Snijd de knoflook fijn, snijd de uien in ringen en de bleekselderij in boogjes. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de chipolata’s in 4 min. bruin en schep ze uit de pan.
- Fruit in het bakvet de ui, knoflook en bleekselderij 3 min. Schep de bonen en de tijm erdoor. Leg de worstjes tussen de bonen. Schenk de vleesfond erbij en stoof 10 min.
- Maak intussen de salade. Snijd de paprika in blokjes en halveer de tomaatjes. Meng de veldsla met de paprika en de tomaatjes. Maak aan met de olijfolie, azijn en zout en peper.
- Verdeel de worstjes met de bonen over 4 borden. Schep de salade erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 620kcal
eiwit: 27g
vet: 42g
koolhydraten: 28g
- EXTRA PIT - Roer voor wat pit een eetlepel fijne of grove mosterd door het stoofvocht
Recepten, styling, bereiding en fotografie: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!