shakshuka met kikkererwten en harissayoghurt

shakshuka met kikkererwten en harissayoghurt
Voorkeur: glutenvrij, vegetarisch

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | turks | glutenvrij, vegetarisch

Shashuka is onze go-to als het gaat om gezond en snel eten op tafel. Dit is een van onze favorieten: met kikkererwten en harissayoghurt.

Voorbereiding:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 1 gele paprika in reepjes
  • 2 blikken pomodorini à 400 g
  • 250 g kikkererwten uit blik
  • 4 eieren
  • 2 el harissa
  • 150 ml Turkse yoghurt
  • ½ bosje koriander
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie

Instructies

  1. Snijd de uien en knoflook fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de ui en knoflook 2 min. zachtjes. Bak de paprika 2 min. mee.
  2. Schenk de pomodorini erbij. Druk de tomaatjes met een spatel stuk. Schep de kikkererwten erdoor en stoof 5 min.
  3. Maak in de tomatenstoof 4 kuiltjes. Breek boven elk kuiltje een ei. Gaar de eieren 6-8 min. afgedekt, tot het eiwit gaar is en de dooier zacht tot halfzacht. Roer de harissa door de yoghurt. Snijd de koriander grof.
  4. Schep een paar dotten harissayoghurt op de shakshuka en bestrooi met de koriander en zout en peper naar smaak. Serveer de rest van de harissayoghurt apart erbij.

Voedingswaarde

  • calorieën: 325 kcal
  • eiwit: 15 g
  • vet: 18 g
  • koolhydraten: 22 g

*Pomodorini zijn kerstomaatjes in blik, te koop bij veel supermarkten.

Bewaar de sap van de kikkererwten en maak er vegan meringues van!

Recepten, styling, bereiding en fotografie: Studio Philippi.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Fan van shakshuka? Deze variant is ook heerlijk!