shakshuka met kikkererwten en harissayoghurt

shakshuka met kikkererwten en harissayoghurt

glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | turks | glutenvrij, vegetarisch
Shashuka is onze go-to als het gaat om gezond en snel eten op tafel. Dit is een van onze favorieten: met kikkererwten en harissayoghurt.
Fan van shakshuka? Deze variant is ook heerlijk!
Voorbereiding30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 1 gele paprika in reepjes
  • 2 blikken pomodorini à 400 g
  • 250 g kikkererwten uit blik
  • 4 eieren
  • 2 el harissa
  • 150 ml Turkse yoghurt
  • ½ bosje koriander

voorraad

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie

Instructies

  • Snijd de uien en knoflook fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de ui en knoflook 2 min. zachtjes. Bak de paprika 2 min. mee.
  • Schenk de pomodorini erbij. Druk de tomaatjes met een spatel stuk. Schep de kikkererwten erdoor en stoof 5 min.
  • Maak in de tomatenstoof 4 kuiltjes. Breek boven elk kuiltje een ei. Gaar de eieren 6-8 min. afgedekt, tot het eiwit gaar is en de dooier zacht tot halfzacht. Roer de harissa door de yoghurt. Snijd de koriander grof.
  • Schep een paar dotten harissayoghurt op de shakshuka en bestrooi met de koriander en zout en peper naar smaak. Serveer de rest van de harissayoghurt apart erbij.

Voedingswaarde

calorieën: 325kcal
eiwit: 15g
vet: 18g
koolhydraten: 22g
auteur: delicious.
*Pomodorini zijn kerstomaatjes in blik, te koop bij veel supermarkten.
Bewaar de sap van de kikkererwten en maak er vegan meringues van!
Recepten, styling, bereiding en fotografie: Studio Philippi.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!