aantal 4 |
dessert, nagerecht |
feestelijk, kerst |
italiaans |
Waarom kiezen als je het allebei kan doen? Met deze bellini-trifle heb je een cocktail en dessert in één. De perzik en mascarpone houden het gerecht fris & luchtig, terwijl de amaretti aanvult met een smaak van bitterkoekjes. Saluti!Nog meer cocktail desserts maken? Kijk dan naar deze 6 onweerstabare desserts!
Kookgerei
- 4 grote tumblerglazen
Ingrediënten
- 350 ml spumante
- 125 g suiker
- 1 vanillestokje
- 2 biocitroenen 2-3 el sap + rasp
- 300 g verse perziken of nectarines zonder pit (of uit blik, uitgelekt)
- 200 g amaretti
- 3 el amaretto
- 250 g mascarpone
- 300 g volle Griekse yoghurt
- 60 g witte amandelen
- 2 el poedersuiker
Instructies
- Meng 300 ml spumante met de suiker in een steelpan. Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit boven het spumantemengsel. Voeg ook de vanillepeul toe en laat op laag vuur inkoken tot een siroop van ± 60 ml. Laat afkoelen.
- Snijd intussen de perziken in dunne plakjes en meng ze met wat citroensap. Gebruik je perziken uit blik, laat ze dan goed uitlekken, snijd ze in dunne plakjes en meng met wat extra citroensap.
- Voeg de perziken met aanhangend citroensap toe aan de spumantesiroop.
- Verkruimel de amaretti. Besprenkel de amaretti met de rest van de spumante en de amaretto.
- Klop met een garde de mascarpone heel goed los met de yoghurt en citroenrasp.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de amandelen met de poedersuiker, verdeel ze over de bakplaat en rooster ze lichtbruin in ± 10 min. Laat goed afkoelen en wentel dan weer door poedersuiker.
- Verdeel de helft van de amaretti over de glazen. Schep daarop een laagje perziken met aanhangende siroop, daarop de helft van de mascarpone-citroenyoghurt, de rest van de amaretti, weer wat perzik met siroop, de rest van de mascarponecitroenyoghurt en eindig met wat perzik- plakjes, wat siroop en amandelen.
Voedingswaarde
calorieën: 973kcal
eiwit: 16g
vet: 49g
koolhydraten: 105g
Deze trifle in glazen kun je al een ½ dag eerder maken. Bewaar de trifle in de koelkast en versier vlak voor serveren met de amandelen.
Recepten: Merijn Tol, Trudelies Schouten, Dosia Brewer. Fotografie, Styling: Marianne Snel. Bereiding: Yvonne Jimmink
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!