glutenvrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend |
hollands, internationaal |
glutenvrij
Polenta staat bekend om zijn multi-inzetbare karakter. De room en de parmazaan maken het tot een heerlijk feelgood gerecht. Aan tafel! Je kan nog veel meer met polenta! Bijvoorbeeld polentafriet met parmezaan en rozemarijn.
Ingrediënten
- 250 g snelkookpolenta
- 125 ml slagroom
- 4 venkelworstjes of chipolataworstjes
- 1 blik tomaatblokjes à 400 g
- 400 g bimi aspergebroccoli
- 50 g parmezaanse kaas geraspt
voorraad
- 1 teen knoflook
- 5 el olijfolie
- 3 el olijfolie extra vierge
Instructies
- Breng 1½ liter water met 1 el zout aan de kook. Strooi al roerende de polenta in het kookwater. Kook de polenta gaar in 10-15 min.
- Snijd de knoflook fijn. Verhit in een koeken- pan 2 el olijfolie. Bak de venkelworstjes in 5 min. rondom aan. Neem ze uit de pan. Fruit in het bakvet de knoflook 1 min. Voeg de tomaatblokjes toe en breng tegen de kook.
- Draai het vuur laag en leg de worstjes terug in de pan. Stoof de worstjes in nog 5-6 min. gaar. Verhit intussen de laatste 3 el olijfolie in een koekenpan. Bak de bimi in 6 min. beetgaar.
- Neem de polenta van het vuur en voeg de slagroom toe. Breng de polenta op smaak met de helft van de kaas, de extra vierge olijfolie, peper en een beetje zout. Roer de rest van de kaas door de tomatensaus en breng op smaak met peper.
- Schep de polenta op borden. Verdeel de aspergebroccoli en de worstjes met de tomatensaus erover. Maak af met een extra straaltje extra vierge olijfolie.
Voedingswaarde
calorieën: 857kcal
eiwit: 31g
vet: 55g
koolhydraten: 56g
Nog romiger? Vervang een deel van het kookwater door melk. Crème fraîche in plaats van de slagroom maakt de polenta ook romig.
Recept, fotografie, styling en bereiding: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!