glutenvrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
feestelijk, kerst |
hollands |
glutenvrij
Wie houdt er niet van een gerecht dat in een mum van tijd op tafel staat? Deze stamppot van knolselderij met kalkoen klinkt chique, maar staat in slechts 30 minuten op tafel. Door de vadouvan krijgt het gerecht hinten van ui, mosterzaad, komijn en fenegriek.
Ben je vegetarisch? Maar wel op zoek naar een recept met knolselderij? Bekijk dan deze knolselderijsoep met paddenstoelen.
Ingrediënten
- 1 kg stamppotaardappels geschild en in stukken
- 1 knolselderij in blokjes
- 4 kalkoenfiletschnitzels
- 2 tl vadouvan specerijenmix
- 125 g crème fraîche
- 80 g kalkoenbacon* in reepjes
- 2 tl gembersiroop
- 2 el fijngesneden peterselie
voorraad
- 2 el olijfolie
Instructies
- Kook de aardappels met de knolselderij en iets zout afgedekt in een laagje water gaar in 20 min. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bestrooi de schnitzels met zout en peper en bak ze in 8 min. aan beide kanten bruin en gaar. Meng intussen de vadouvan door de crème fraîche.
- Neem de schnitzels uit de pan en houd onder een deksel warm. Doe de baconreepjes in de pan en bak ze in 3 min. bruin. Voeg de gembersiroop toe en bak nog 2 min.
- Giet de aardappels met de knolselderij af. Stamp ze met de vadouvan-crème fraîche tot smeuïge stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de stamppot op 4 borden. Leg er de schnitzels bij. Verdeel de baconreepjes over de stamppot en bestrooi met de peterselie.
Voedingswaarde
calorieën: 540kcal
eiwit: 37g
vet: 19g
koolhydraten: 50g
* Kalkoenbacon is een mooi alternatief voor baconspek als je geen varkensvlees wilt eten. Je vindt het in het halal-schap van de supermarkt.
Recept, bereiding, styling en fotografie: Studio Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!