aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
|
internationaal |
Er bestaat bijna niks lekkerder dan zelfgemaakte kippensoep. Kies voor deze pittige kippensoep met zoete aardappel en quinoa en je likt je kom erbij af. Geef er knapperige, goudbruine tortilla’s bij en plakjes avocado. Een bijzondere combinatie!
Ben je een fan van zoete aardappel? Maak dan ook deze zoete-aardappelsoep!
Ben je een fan van zoete aardappel? Maak dan ook deze zoete-aardappelsoep!
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 500 g kipgehakt
- 1 ui, fijngesneden
- 3 tenen knoflook, geperst
- 600 g zoete aardappels, geschild, in stukken van 4 cm
- 1 el gemalen chipotlepeper* of chilipoeder + extra om te bestrooien
- 70 g tomatenpuree
- 150 g driekleurenquinoa
- 1½ l kippenbouillon
- 4 kleine maïs- of tarwetortilla’s
- dunne plakjes avocado, voor erbij
- plukjes koriander, voor erbij
- Griekse yoghurt, voor erbij
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet twee bakplaten in en bekleed ze met bakpapier.
- Verhit de helft van de olie in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Schep hierin het gehakt met de ui, knoflook, zoete aardappels en de gemalen chipotlepeper 10 min. om tot het gehakt rul is en de aardappels halfgaar zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak alles nog 3 min. onder af en toe omscheppen, tot de puree wat donkerder kleurt.
- Voeg de quinoa en bouillon toe en breng afgedekt aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 12-14 min. trekken onder af en toe omscheppen, tot de quinoa en aardappels gaar zijn.
- Bestrijk intussen de tortilla’s met de rest van de olie en spreid ze uit op de bakplaten. Bak ze in 8 min. goudbruin en knapperig. Neem ze uit de oven en breek ze in stukken.
- Verdeel de soep over kommen en garneer met de avocado en koriander. Geef de stukken tortilla en de yoghurt apart erbij. Strooi er eventueel nog wat chipotlepeper over.
Voedingswaarde
calorieën: 875kcal
eiwit: 34g
vet: 46g
koolhydraten: 78g
* Chipotlepepers zijn gerookte gedroogde jalapeñopepers. Gemalen chipotlepeper geeft gerechten een licht pittige, rijke smaak. Te koop bij ruim gesorteerde supermarkten, mediterrane winkels of online. Of neem evt. een beetje gerookt paprikapoeder gemengd met een snufje cayennepeper.
recept Charlotte Binns-McDonald fotografie Jeremy Simons styling Kirsten Jenkins
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!