kabeljauwhaas met olijven en venkelzaad

kabeljauwhaas met olijven en venkelzaad
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | | lactosevrij
Deze kabeljauwhaas met olijven en venkelzaad is één van onze favoriete visgerechten. Puur bereid met olijfolie, goede olijven, venkelzaad en verse dragon & dille. Allemaal smaakmakers die perfect met vis combineren.
Voorbereiding20 minutes
Kooktijd15 minutes
Totale tijd35 minutes

Ingrediënten

  • 500 g kabeljauwhaasfilet*
  • 150 g groene en/of zwarte olijven
  • 2 takjes dragon
  • 2 tl venkelzaad
  • 250 g volkoren couscous
  • 2 el ras el hanout by Jonnie Boer Euroma
  • 500 g tomaten
  • 1 bos dille
  • voorraad
  • 1 teen knoflook
  • 4 el extra vierge olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°Leg de kabeljauwhaas in een ingevette ovenschaal. Kneus de olijven licht in een vijzel of met de bolle kant van een lepel. Snijd de blaadjes dragon fijn.
  • Rasp de knoflook boven de olijven. Voeg het venkelzaad, 1 el olijfolie en de dragon toe. Verdeel het olijvenmengsel met de olie over de vis. Bestrooi naar smaak met zout en peper.
  • Rooster de vis in de voorverwarmde oven net gaar in 10-15 min. Strooi intussen de couscous in een schaal. Schep de ras el hanout door de couscous. Schenk er 425 ml heet water bij en laat de couscous 5 min. wellen. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de dille fijn.
  • Roer de couscous met een vork los. Schep de tomaatstukjes met 3 el olijfolie, de dille en zout naar smaak erdoor. Serveer de kabeljauwhaas met de kruidige dilletomatencouscous.

Voedingswaarde

calorieën: 661kcal
eiwit: 27g
vet: 31g
koolhydraten: 62g
auteur: delicious.
* Kies kabeljauw die verantwoord is gevangen of kijk op goedevis.nl voor een duurzaam alternatief.
Recept, styling, bereiding & fotografie: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Probeer ook eens deze kabeljauwpakketjes met yoghurt koriander en komijn.