aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
lactosevrij
Deze kabeljauwhaas met olijven en venkelzaad is één van onze favoriete visgerechten. Puur bereid met olijfolie, goede olijven, venkelzaad en verse dragon & dille. Allemaal smaakmakers die perfect met vis combineren.
Ingrediënten
- 500 g kabeljauwhaasfilet*
- 150 g groene en/of zwarte olijven
- 2 takjes dragon
- 2 tl venkelzaad
- 250 g volkoren couscous
- 2 el ras el hanout by Jonnie Boer Euroma
- 500 g tomaten
- 1 bos dille
- voorraad
- 1 teen knoflook
- 4 el extra vierge olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°Leg de kabeljauwhaas in een ingevette ovenschaal. Kneus de olijven licht in een vijzel of met de bolle kant van een lepel. Snijd de blaadjes dragon fijn.
- Rasp de knoflook boven de olijven. Voeg het venkelzaad, 1 el olijfolie en de dragon toe. Verdeel het olijvenmengsel met de olie over de vis. Bestrooi naar smaak met zout en peper.
- Rooster de vis in de voorverwarmde oven net gaar in 10-15 min. Strooi intussen de couscous in een schaal. Schep de ras el hanout door de couscous. Schenk er 425 ml heet water bij en laat de couscous 5 min. wellen. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de dille fijn.
- Roer de couscous met een vork los. Schep de tomaatstukjes met 3 el olijfolie, de dille en zout naar smaak erdoor. Serveer de kabeljauwhaas met de kruidige dilletomatencouscous.
Voedingswaarde
calorieën: 661kcal
eiwit: 27g
vet: 31g
koolhydraten: 62g
* Kies kabeljauw die verantwoord is gevangen of kijk op goedevis.nl voor een duurzaam alternatief.
Recept, styling, bereiding & fotografie: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Probeer ook eens deze kabeljauwpakketjes met yoghurt koriander en komijn.