aantal |
koek |
weekend |
italiaans |
In klassieke tiramisù gaan echte Italiaanse savoiardi, die superlekkere, iets dikkere lange vingers. Je kunt ze kant-en-klaar kopen of – nóg leuker – zelf bakken! Met Rutgers recept gaat dat zeker lukken.Tips & tricks voor de lekkerste lange vingers vind je hier.
Ingrediënten
- 3 eiwitten
- 90 g fijne suiker + extra om te bestrooien
- 3 eidooiers
- 75 g bloem
- 15 g maïzena
- ook nodig: spuitzak met gladde spuitmond van 1-1½ cm.
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Zorg dat de kom en kloppers van de mixer goed vetvrij zijn. Doe de eiwitten met een snuf zout in een kom en klop ze tot zachte pieken. Voeg geleidelijk de helft van de suiker toe en blijf kloppen tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost.
- Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker los.
- Spatel de eidooiers door het opgeklopte eiwit. Zeef de bloem en de maïzena in delen boven de luchtige massa en spatel alles door elkaar. Doe het mengsel in de spuitzak en spuit vingers van zo’n 8 cm op de bakplaat. Houd voldoende tussenruimte, de vingers rijzen nog. Bestrooi ze met behulp van een theezeefje met de rest van de suiker en blaas de overtollige suiker van het bakpapier af.
- Bak de lange vingers in 13-18 min. tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster. Mochten de lange vingers na het afkoelen vanbinnen nog wat zacht zijn, zet ze dan – op een ovenrooster zonder bakpapier – nog 4 min. in de oven.
Voedingswaarde
calorieën: 30kcal
eiwit: 1g
vet: 1g
koolhydraten: 5g
Dit recept is voor 25-35 lange vingers.
Tekst & recept: Rutger van den Broek. Fotografie: Harold Pereira
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!