lactosevrij
aantal 4 |
lunch, lunchgerecht |
doordeweeks, familietijd |
italiaans |
lactosevrij
Als (buiten)lunch is pastasalade met kip ideaal. Met eenvoudige ingrediënten en een frisse citroendressing wordt je kip-pastasalade perfect.
Ingrediënten
- 3 kipfilets
- 3 takjes tijm
- 3 takjes rozemarijn
- 4 stengels bleekselderij, in boogjes
- 150 g kleine pasta als orecchiette, pipe rigate of conchigli
- 2 citroenen
- 5-6 el extra vergine olijfolie
- 2 tl vloeibare honing
- 25 g geraspte parmezaanse kaas
- 300 g gedopte (diepvrietuinbonen
- 1 el kappertjes, uitgelekt
- 100 g spinazie
Instructies
- Doe de kip met 2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, een kwart van de bleekselderij en een flinke snuf zout in een pan. Giet er kokend water op tot de kip net onderstaat en laat net tegen de kook aan 5 min. garen. Draai het vuur uit en laat afgedekt in 15 min. helemaal gaar worden. Laat uitlekken en snijd in stukjes.
- Kook intussen in een andere pan de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Snijd de citroenen door en rooster ze met het snijvlak omlaag in een droge pan tot de citroen geblakerd is. Knijp het sap uit in een kom en meng met de olijfolie, honing, vers- gemalen peper en zout. Spoel de pasta koud af, schep om met wat van de citroendressing en laat helemaal afkoelen.
- Kook de tuinbonen in 2-3 min. in kokend water met zout net gaar. Spoel koud af en knijp ze uit de grijze velletjes. Laat helemaal afkoelen.
- Snijd de naaldjes van de rest van de rozemarijn klein en ris de blaadjes van het takje tijm. Meng de pasta met de kruiden, kip, tuinbonen, kappertjes, bleekselderij en spinazie. Bedruppel met de dressing.
Voedingswaarde
calorieën: 395kcal
eiwit: 29g
vet: 14g
koolhydraten: 35g
Recept: Dosia Brewer. Fotografie: Didier van der Heijden. Styling: Inge Pouw. Bereiding: Jankees Roggeveen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!