Coq au vin met verse zilveruitjes

Coq au vin met verse zilveruitjes

lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | familietijd | frans |
Makkelijk, snel en perfect om buiten te eten: deze zomerse coq au vin met zilveruitjes is héérlijk!
Probeer ook eens deze kip à la normande.
Voorbereiding20 minutes
stoven40 minutes
Totale tijd1 hour

Ingrediënten

  • 200 g kleine sjalotten of verse zilveruitjes
  • 1 kleine wortel
  • 200 g kastanjechampignons
  • 75 g gerookt spek
  • 4 kipkarbonades of 600 g kippendijen met bot
  • 1 blikje tomatenpuree à 70 g
  • 300 ml rode wijn
  • 400 ml gevogeltefond
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 el fijngesneden peterselie

voorraad

  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 2 el bloem

Instructies

  • Pel de sjalotjes. Snijd de knoflook fijn, de wortel in kleine stukjes, de champignons in plakjes en het spek in blokjes.
  • Verhit in een braadpan de olijfolie. Bestrooi de kippendijen met zout en peper en bak ze in 5 min. aan beide kanten goudbruin. Neem de kip uit de pan.
  • Fruit in het bakvet de zilveruitjes met de knoflook, wortel en spek 4 min. Schep de bloem en de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee.
  • Schenk de wijn erbij. Voeg de fond langzaam en al roerende toe tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Breng tegen de kook.
  • Doe de kip met de champignons en de laurier terug in de pan en stoof 40 min. afgedekt.
  • Schep de coq au vin op een schaal en bestrooi met de peterselie. Lekker met broccoli en kriel of stokbrood.

Voedingswaarde

calorieën: 549kcal
eiwit: 23g
vet: 43g
koolhydraten: 12g
auteur: delicious.
Recept, styling, bereiding & fotografie: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!