Snel inmaakrecept

Snel inmaakrecept

aantal | bijgerecht | weekend | aziatisch |

Dit snelle inmaakrecept is van Yvette van Boven: 'Ik gebruik graag rijstazijn: dat is zo lekker licht, niet al zuur en vaak lekker geurig: de bio- of Aziatische winkel verkoopt veel soorten.'Ook proberen van Yvette: Homemade courgettebrood

marineren15

Ingrediënten

  • 150 ml rijstazijn of een azijn naar keuze
  • 1,5 eetl. suiker
  • 2 theel. zeezout
  • 300 gram dungesneden harde groenten zoals radijs, wortel, rode ui, komkommer, of bijvoorbeeld reepjes gesneden koolblad.

Instructies

  1. Roer de azijn, suiker en zout in een schaaltje tot de suiker en zout zijn opgelost. Voeg de groenten toe en laat ze er 10-15 minuten in marineren. Het gaat nóg beter als u ze met schone handen even kneedt.
  2. Groenten blijven in deze azijnoplossing in de koelkast wel een dag of 3 goed.

Voedingswaarde

Recept: Yvette van Boven. Beeld: Oof Verschuren. Uit: Home Made Basics. Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!