aantal |
bijgerecht |
weekend |
aziatisch |
Dit snelle inmaakrecept is van Yvette van Boven: 'Ik gebruik graag rijstazijn: dat is zo lekker licht, niet al zuur en vaak lekker geurig: de bio- of Aziatische winkel verkoopt veel soorten.'Ook proberen van Yvette: Homemade courgettebrood
Ingrediënten
- 150 ml rijstazijn of een azijn naar keuze
- 1,5 eetl. suiker
- 2 theel. zeezout
- 300 gram dungesneden harde groenten zoals radijs, wortel, rode ui, komkommer, of bijvoorbeeld reepjes gesneden koolblad.
Instructies
- Roer de azijn, suiker en zout in een schaaltje tot de suiker en zout zijn opgelost. Voeg de groenten toe en laat ze er 10-15 minuten in marineren. Het gaat nóg beter als u ze met schone handen even kneedt.
- Groenten blijven in deze azijnoplossing in de koelkast wel een dag of 3 goed.
Voedingswaarde
Recept: Yvette van Boven. Beeld: Oof Verschuren. Uit: Home Made Basics. Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!