aantal 4 |
hapje |
weekend |
|
Ons favoriete hapje van dit moment: knapperig brood, krokant Italiaans spek, zalvige hummus en lekker veel olijfolie.Ook lekker: bruschette met tomatenconfit en ricotta.
Ingrediënten
- 1 blik cannelinibonen 400 g, uitgelekt en afgespoeld
- 5-6 el olijfolie extra vierge + extra voor erover
- 2 tenen knoflook
- ½ tl gemalen komijn
- 2-3 tl citroensap
- 8 dunne sneetjes zuurdesemstokbrood
- 8 plakjes pancetta
- munt voor garnering
Instructies
- Pureer met de staafmixer de bonen met 4-5 el olijfolie, 1 knoflookteen en de komijn tot een smeuïge pasta. Breng de hummus op smaak met citroensap, zout en peper.
- Rooster in een grillpan of broodrooster het brood goudbruin en krokant. Verhit intussen in de koekenpan 1 el olijfolie. Bak de pancetta krokant uit. Halveer de laatste knoflookteen en wrijf de geroosterde sneetjes met het snijvlak van de knoflook in. Bestrijk de bruschette met de cannellinihummus en verdeel de pancetta erover. Bestrooi met de munt en maak af met een extra straaltje olijfolie.
Voedingswaarde
Recept, styling, fotografie: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!