vegetarisch
aantal 4 |
lunchgerecht |
doordeweeks |
mexicaans |
lunchgerecht |
doordeweeks |
mexicaans |
Proef Mexico in deze tosti 2.0 met avocado, kaas & maïssalsa met koriander, limoen en jalapeño.
Of probeer deze Spaanse tosti met manchego en chorizo.
Ingrediënten
- 2 avocado’s
- 4 maïstortilla’s
- 100 g zwarte-bonenspread
- 1-2 el jalapeñoplakjes potje
- 100 g witte kaas of feta verbrokkeld
- 100 g cheddar in plakjes
- 1 bosje koriander grof gesneden
- 300 g maïskorrels vers gesneden van de kolf of uit blik
- 1-2 tl komijnzaad
- 1 verse jalapeñopeper
- 1-2 sap en rasp van biolimoenen
Instructies
-
Snijd de avocado’s doormidden, haal de pit eruit, pel ze en snijd het vruchtvlees in plakken. Beleg 2 tortilla’s met de bonen- spread. Verdeel de avocado, jalapeño, beide soorten kaas en de helft van de koriander erover. Dek af met de laatste 2 tortilla’s. Bak de tortillatosti ± 10 min. in een droge pan met deksel. Draai ze halverwege voorzichtig om. Maak intussen de salsa. Laat de maïs uitlekken, spoel af en dep droog. Rooster de maïs in een droge koekenpan met het komijnzaad tot de maïskorrels iets blakeren en gaan springen. Snijd de jalapeño in stukjes en meng in een kom met de maïs, de rest van de koriander en het limoensap en de rasp. Breng op smaak met zout. Geef de maïssalsa bij de tosti.
Voedingswaarde
calorieën: 670kcal
eiwit: 21g
vet: 39g
koolhydraten: 54g
Recept: Dosia Brewer & Merijn Tol. Fotografie, styling & bereiding: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!