Arancini basisrecept

Arancini basisrecept

vegetarisch
aantal 12 | hapje | weekend | italiaans | vegetarisch
Zo makkelijk is het: van de risotto draai je de volgende dag balletjes. Wentel ze door paneermeel en frituur ze!
Hier vind je het basisrecept voor risotto.
Voorbereiding30 minutes
koelen30 minutes
Totale tijd1 hour

Ingrediënten

  • 115 g paneermeel kant-en-klaar of zelfgemaakt in de oven van gemalen, gedroogd zuurdesembrood
  • 75 g bloem
  • 2 eieren
  • 1 x hoeveelheid risotto zie hierboven
  • 100 g verse mozzarella in blokjes van 2 cm
  • Frituurolie

Instructies

  • Bestrooi een bakplaat met het paneermeel. Strooi de bloem op een bord. Breek de eieren boven een kom en roer ze los met een vork.
  • Maak je handen vochtig en draai  2-El risotto tot een balletje. Druk met je duim een kuiltje in het midden van het balletje.
  • Stop een blokje mozzarella in het kuiltje en sluit de risotto erover. Maak zo 12 balletjes.
  • 1Zet een risottoballetje op een snijplank en vorm er een kegeltje* van.
  • 1Herhaal dit met de overige balletjes. Haal ze door de bloem en schud overtollige bloem eraf. Haal daarna door de losgeklopte eieren en door het paneermeel en druk aan. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 30 min. in de koelkast.
  • 1Verhit de olie in een frituurpan of wok op matig tot hoog vuur tot 170.C of tot een blokje brood goudbruin kleurt. Frituur de arancini met een paar tegelijk in 6-8 min. goudbruin en keer ze halverwege. Laat op keukenpapier uitlekken.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* In plaats van kegeltjes kun je ook balletjes serveren. Dan heb je echte arancini, die lijken op citrusvruchtjes.
Recept: Michelle Southan. Fotografie: Sarah Mayoh
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!