vegetarisch
aantal |
hoofd |
weekend |
italiaans |
vegetarisch
Ingrediënten
- 1 l groente- of kippenbouillon
- flink plukje saffraan 2 envelopjes of buisjes*
- 1 el olijfolie
- 40 g boter
- 1 ui fijngesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 330 g (arboririsottorijst
- 125 ml droge witte wijn
- 40 g parmezaanse kaas geraspt
Instructies
- Breng de bouillon met de saffraan in een middelgrote steelpan tot bijna aan de kook. Zet het vuur laag en houd tegen de kook.
- Verhit de olie en de helft van de boter op matig vuur in een pan met dikke bodem. Voeg de ui en knoflook toe en bak al roerende in 5 min. glazig.
- Voeg de rijst toe en roer 2-3 min. tot de korrels glazig worden. Dit is heel belangrijk, want zo zal de rijst gelijkmatiger gaar worden.
- Voeg in scheutjes de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg daarna telkens een soeplepel (125 mbouillon toe en roer tot deze is opgenomen.
- Roer zo lepel voor lepel erdoor, 18-20 min. of tot de rijst beetgaar is. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur, en roer de kaas en de rest van de boter erdoor.
Voedingswaarde
Recept: Michelle Southan. Beeld: iStock
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!