aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
Deze frittata met radicchio en ricotta erin is superlekker met een paar plakken gebakken pancetta op een stevige desemboterham. En lekker snel klaar! Frittata is ook een geweldige manier om een restje groente op te maken. Stukje over? De frittata is koud ook lekker als lunch de volgende dag!
Zoek eens verder op onze site op frittata, dan vind je nog meer heerlijke recepten. Deze bijzondere souffléfrittata bijvoorbeeld!
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 400 g radicchio, grof gesneden
- 8 eieren
- 1 bakje ricotta (250 g)
- 75 g rucola
- 80 g pancetta
- 4-8 sneden desembrood
- extra vierge olijfolie
- ook nodig: ovenschaal 18×28 cm, ingevet
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Verhit in een koekenpan 2 el van de olijfolie. Schep de radicchio erdoor en bak 6 min. tot het blad iets is geslonken.
-
Klop intussen de eieren los. Klop de ricotta erdoor en zout en peper naar smaak.
-
Schep 50 g rucola door de radicchio en laat in 1 min. ook iets slinken. Schep de radicchio met de rucola in de ovenschaal. Schenk het ei-ricottamengsel erover en meng het ei met een vork goed met de groenten.
-
Bak de frittata in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.
-
Verhit in de koekenpan de rest van de olijfolie. Bak de pancetta in 3-4 min. bruin en krokant.
-
Neem de frittata uit de oven. Laat 5 min. rusten en snijd de frittata in stukken. Leg het brood op 4 borden. Verdeel de pancetta, de rest van de rucola en de frittata erover en maak af met een straaltje extra vierge olijfolie en peper naar smaak.
Voedingswaarde
calorieën: 575kcal
eiwit: 27g
vet: 38g
koolhydraten: 27g
recept Janneke Philippi fotografie Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Meer Italiaans?
/**/