veganistisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
aziatisch |
lactosevrij
hoofdgerecht |
|
aziatisch |
lactosevrij
Weinig tijd en toch lekker koken en eten? Laat dat maar aan ons over. Probeer deze vegan hoisin-chilitofoe met paksoi en noedels maar!
De kleinere shanghai paksoi die we gebruiken is niet altijd en overal goed verkrijgbaar. Je kunt ook prima gewone paksoi nemen en die lekker grof snijden.
Ingrediënten
- 4 el zonnebloemolie
- 4 stuks shanghai paksoi*, in de lengte in partjes gesneden
- 1 rode paprika, in reepjes
- 325 g tofoe liefst stevige*, uitgelekt
- 270 g udon noedels (supermarkt, biologische winkel)
- 50 ml chilisaus
- 25 ml hoisinsaus
- 50 g pinda’s (ongezouten), grof gehakt
- 3 takjes koriander, grof gehakt
Instructies
-
Verhit een wok. Voeg 2 el olie toe en bak de paksoi en paprika in 5 min. beetgaar. Dep intussen de tofoe droog met keukenpapier. Snijd de tofoe in blokjes van 1½ cm en dep ze weer goed droog.
-
Schep de groenten uit de wok en houd onder een deksel warm. Schenk de laatste 2 el olie in de wok en bak de tofoe in 4 min. goudbruin.
-
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Draai het vuur onder de tofoe laag en voeg de chilisaus, hoisinsaus en 2 el water toe. Verwarm nog 1-2 min. zachtjes.
-
Schep de noedels door de tofoe en verdeel over 4 (diepborden. Verdeel de groenten erover. Bestrooi met de pinda’s en koriander.
Voedingswaarde
calorieën: 600kcal
eiwit: 20g
vet: 28g
koolhydraten: 64g
* Shanghai paksoi is te koop bij de meeste supermarkten en Aziatische en mediterrane supers. Eigenlijk is het baby-paksoi, vaak met groene stelen.
* Biologische tofoe is meestal wat steviger dan tofoe uit de supermarkt.
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi fotografie Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!