aantal 6 |
nagerecht, zoet |
feestelijk, kerst |
internationaal |
Verrassend lekker! Door de toevoeging van frisse frambozen proef je de chocolade in deze tulband nog beter.Volg deze tips, dan zal je tulband mooi en héél uit de vorm komen.
Ingrediënten
- fijn paneermeel, om de vorm te bestuiven
- 200 g (diepvries) frambozen
- 340 g suiker
- 300 g boter, op kamertemperatuur
- 1 ½ tl vanille-extract
- 6 eieren, op kamertemperatuur
- 300 g bloem
- 2 ½ tl bakpoeder
- 40 g cacaopoeder
- 75 g pure chocolade, fijngehakt
- poedersuiker, om te bestuiven
- tulbandvorm inh. 2-4 liter, ingevet
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160°. Bestuif de ingevette vorm met paneermeel en klop het overtollige paneermeel eruit.
- Doe de frambozen in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat de frambozen 3-5 min. koken en roer regelmatig door.
- Haal van het vuur en zeef de frambozen, om de pitjes eruit te halen. Weeg 85 g van de ingekookte moes af en zet deze opzij tot later.
- Doe 300 g suiker, boter, het vanille-extract en ¼ tl zout in een kom en klop deze in een paar minuten tot romig. Voeg de eieren een voor een toe en klop het mengsel na elk ei goed door. Spatel tot slot de bloem en het bak- poeder erdoor. Schep de helft van het beslag in een andere kom. Meng de rest van de suiker en het cacaopoeder door de frambozenmoes.
- Spatel dit samen met de gehakte chocolade door de helft van het beslag. Vul de tulbandvorm om en om met 1 el van beide soorten beslag.
- Op de foto’s zie je hoe dat marmeren gaat.
- Ga op het laatst met een vork door het beslag om voor het marmereffect.
- Bak de tulband in 60-75 min. gaar. Prik aan het eind van de baktijd met een prikker in de tulband om te controleren of hij gaar is. Als er geen beslag meer aan de prikker meekomt, is de tulband gaar.
- Laat hem 5 min. in de vorm afkoelen en stort hem op een rooster. Laat de tulband helemaal afkoelen.
- Bestuif de tulband voor het serveren licht met poedersuiker.
Voedingswaarde
calorieën: 665kcal
eiwit: 8g
vet: 44g
koolhydraten: 58g
Recepten en bereiding: Rutger van Broek. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Esther de Munnik. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!