pizza met tomaten en pesto

pizza met tomaten en pesto
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | italiaans | vegetarisch
De ultieme combi: pizza met tomaten en pesto. Alles zelfgemaakt, van het deeg en de pizzasaus tot de pesto. Dan smaakt je pizza zoals in Italië, superlekker dus! Kies goed rijpe tomaten in verschillende kleuren, dat ziet er leuk uit.
Voorbereiding15 minutes
Kooktijd10 minutes
Totale tijd25 minutes

Ingrediënten

  • ½ hoeveelheid pizzadeeg
  • ½ hoeveelheid pizzasaus
  • 500 g gemengde tomaten*, in plakjes, grote eerst gehalveerd
  • 125 g buffelmozzarella
  • 100 g crème fraîche
  • 2 el pesto, liefst zelfgemaakt
  • 20 g fijngeraspte parmezaanse kaas
  • evt. handvol rucola
  • bakplaat van 22×30 cm, ingevet

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 250°C. Rol het pizzadeeg uit tot een rechthoek en bekleed de bakplaat ermee. Druk het deeg langs de kanten een beetje omhoog voor een rand. Bestrijk met de pizzasaus en verdeel de tomaten erover. Snijd de mozzarella in plakjes en leg die tussen de tomaten. Leg schepjes crème fraîche op de lege plekken en verdeel de pesto erover.
  • Bestrooi met de parmezaanse kaas en bak 10-12 min. of tot de pizza goudbruin en knapperig is. Verdeel er evt. de rucola over en snijd de pizza in rechthoeken.

Voedingswaarde

calorieën: 515kcal
eiwit: 18g
vet: 25g
koolhydraten: 52g
auteur: delicious.
* Leuk om voor oude tomatenrassen te kiezen die opnieuw weer worden gekweekt. Ze zijn gemixt te koop bij goed gesorteerde supermarkten, biologische winkels en op (boeren)markten. Vervang evt. door andere verschillende tomatensoorten. 
Recepten: Louise Pickford & Mary Cadogen. Fotografie: Ian Wallace. Styling: Louise Pickford.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!