lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend |
aziatisch |
Viskoekjes zoals ze moeten zijn: met een krokant korstje en romig en zacht vanbinnen. Met een heerlijke én supersnelle gember-sojadressing.Liever een vega variant? Maak dan wortelkoekjes met yoghurt en harissa.
Ingrediënten
- 750 g zoete aardappels
- 1 kg schelvisfilet (of andere witvis), zonder vel en in 2 cm-stukjes
- 80 g bloem
- 2 eieren
- 3 bosuien: 2 in ringetjes en 1 in reepjes
- zonnebloemolie, om in te bakken
Japanse koolsla
- 100 g daikon, fijngeraspt
- ¼ savooiekool, in dunne reepjes
- 2 kleine avocado’s, in dikke partjes
- muntblaadjes, korianderblaadjes en zoetzure sushigember, voor erbij
gember-sojadressing
- 3 el lichte sojasaus
- 3 el vocht uit potje zoetzure sushigember
- 2 tl sesamolie
sesam-furikake
- 2 vellen nori, verkruimeld
- ½ tl sesamolie
- 2 tl geroosterd wit sesamzaad
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork rondom gaatjes in de zoete aardappels. Leg ze op een bakplaat en bak ze in ± 30 min. gaar. Snijd in kwarten en laat helemaal afkoelen. Haal de schil eraf en prak de aardappels fijn.
- Doe de vis met 1 tl zoutvlokken in de keukenmachine en maal fijn met de pulseer- knop. Voeg de zoete-aardappelpuree, bloem, eieren en de bosuiringetjes toe en mix erdoor met behulp van de pulseerknop.
- Vorm van het mengsel 8 viskoekjes, leg ze op de bakplaat met bakpapier en zet tot gebruik in de koelkast.
- Klop in een kom de ingrediënten voor de gember-sojadressing door elkaar.
- Meng in een kom alle ingrediënten voor de sesam-furikake.
- Verhit vlak voor serveren een bodempje olie van 2 cm in een koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak de viskoekjes in porties gaar in ± 3 min. per kant. Schep met een spatel uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Meng in een kom de reepjes kool met de in reepjes gesneden bosui, de daikon, avocado, kruiden, zoetzure gember en de helft van de sesam-furikake.
- Serveer de viskoekjes op een schaal en geef de salade en de dressing apart erbij. Bestrooi de viskoekjes met zoutvlokken en de rest van de sesam-furikake en serveer.
Voedingswaarde
calorieën: 775kcal
eiwit: 58g
vet: 33g
koolhydraten: 56g
Recepten en bereiding: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!