veganistisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
hollands |
De miso geeft een heerlijke umamismaak aan deze supersnelle koolraapsoep, die ook nog eens vegan is.En de restjes koolraap? Die gaan in deze gratin met pastinaak en salie. Nog meer weten over miso? Lees hier alle ins & outs!
Ingrediënten
- 3 cm gember, geraspt
- 800 g koolraapblokjes, uit de koeling
- 100 g misopasta, 6 zakjes à 18 g
- 2 sneetjes donker roggebrood
- 1 tl gedroogde chilivlokken
- 1 el (zwart) sesamzaad
- 2 tl (geroosterde) sesamolie
- 2 el muntblaadjes
- 1 ui
- 2 el olie
Instructies
- Snijd de ui fijn. Verhit in een soeppan de olie. Bak hierin de ui en gember 1 min. Schep de koolraapblokjes erdoor en bak nog 2 min. Voeg de misopasta en 1 l water toe, breng aan de kook en kook de koolraap gaar in 10-12 min.
- Verkruimel intussen het roggebrood. Rooster het roggebroodkruim in een droge koekenpan krokant en schud op een bord.
- Pureer de soep grof met de staafmixer*. Schep de soep in 4 kommen en strooi wat broodkruim in de soep. Maak de soep af met wat chilivlokken, het sesamzaad, de sesamolie en muntblaadjes. Serveer de rest van het roggebroodkruim apart erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 215kcal
eiwit: 6g
vet: 12g
koolhydraten: 19g
*Voeg wanneer je de soep liever helemaal glad hebt, wat extra water toe. Door het pureren krijgt de soep een extra romige smaak doordat de koolraap dan meer bindt.
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!