Psst… déze rundergoulash met stokbrood is een klassieker op deliciousmagazine.nl en wil je ook eens proberen!
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
hongaars |
Janneke: ‘Als het even lukt, maak ik de goulash al in de ochtend of zelfs een dag eerder. Het karwijzaad geeft zijn smaak dan nog beter af en geeft de goulash een kick.’Nog zo'n leuke variatie op goulash: goulashpasteitjes met crunchy filodeeg.
Ingrediënten
- 1 zoete rode puntpaprika, in reepjes
- 400 g kipdijfilet, in reepjes
- 2 tl mild paprikapoeder
- 2 tl karwijzaad
- 1 flinke el bloem
- 1 blikje tomatenpuree à 70 g
- 1 kippenbouillontablet
- 250 g kastanjechampignons
- 350 g linguine
- 2 el fijngesneden peterselie
- 1 bekertje zure room, 125 g
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 25 g boter
Instructies
- Snijd de ui en knoflook fijn. Smelt in een stoofpan de boter. Bak hierin de ui, knoflook en paprika 3 min. zachtjes. Zet het vuur iets hoger, voeg de kipreepjes toe en bak nog 2 min. mee. Bestrooi met het paprikapoeder, karwijzaad en de bloem. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Voeg het verkruimelde kippenbouillontablet en 500 ml water toe en breng aan de kook.
- Snijd intussen de champignons in plakjes en voeg toe. Draai het vuur laag en stoof de goulash in 10 min. afgedekt gaar.
- Kook intussen de linguine beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roer de peterselie door de zure room. Giet de linguine af en verdeel over 4 borden. Schep de goulash erover en maak af met een lepel peterselieroom en peper naar smaak.
Voedingswaarde
calorieën: 630kcal
eiwit: 37g
vet: 19g
koolhydraten: 75g
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!