aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
aziatisch |
Een echte wintertopper met een Aziatische twist van Janneke Philippi. Voor een knapperige bite bestrooi je het gerecht met wat gehakte noten of gehakte wasabibollen. En vooraf? Snelle dumplings met zoetzure venkel natuurlijk!
Ingrediënten
- 250 g zwarte rijst
- 3 sjalotten, in partjes
- 1 stengel sereh, gekneusd
- 1 pakje kokosmelk, 200 g
- 500 g kabeljauwfilet
- 400 g aspergebroccoli
- 3 el radijskiemen
- 2 tl roze peperkorrels
voorraad
- 2 el olie
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
- Verhit de olie in een braadpan. Bak de sjalot 2 min. Voeg de sereh met de kokosmelk toe en breng tegen de kook aan. Zet het vuur laag, leg de kabeljauwfilet in de pan en bestrooi met zout en peper. Stoof de vis afgedekt gaar in, afhankelijk van de dikte, 8-10 min.
- Kook of stoom intussen ook de aspergebroccoli in 4-5 min. beetgaar.
- Verdeel de rijst over 4 borden of kommen. Schep de aspergebroccoli en de kabeljauwfilet met de kokos-serehsaus erbij. Bestrooi met de radijskiemen. Wrijf boven de borden de peperkorrels fijn tussen je vingertoppen.
Voedingswaarde
calorieën: 515kcal
eiwit: 31g
vet: 19g
koolhydraten: 51g
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!