aantal 6 |
gebak |
feestelijk |
|
Dit homemade chocoladetaartje is superfeestelijk en megalekker als toetje of bij de koffie. Dat gaat extra snel als je kokend water uit de Quooker-kraan tapt voor het smelten van de chocolade.Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Quooker.
Ingrediënten
- 175 g pure chocolade grof gehakt
- 50 cacaopoeder + extra
- 125 g bloem
- ¼ tl kruidnagelpoeder
- 1 tl bakpoeder
- 125 boter
- 125 lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 350 ml crème fraîche + extra
- rasp van ½ biosinaasappel + extra
- ook nodig: springvorm van 20 cm Ø ingevet en bodem bekleed met bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Doe een laagje kokend water in een pannetje en zet er een hittebestendige kom op met 25 g van de chocolade. De bodem van de kom mag het water niet raken. Laat zo de chocolade (au bain-marismelten, neem de kom van de pan en laat de chocolade iets afkoelen.
- Meng intussen in een kom het cacaopoeder, de bloem, een snuf zout, het kruidnagelpoeder en bakpoeder. Klop de boter in een kom met de basterdsuiker in ± 5 min. lichter en romig. Klop er één voor één de eieren door. Klop de helft van het bloemmengsel door het eimengsel. Schep de gesmolten chocolade en 100 ml crème fraîche erdoor. Schep nu ook de rest van het bloemmengsel erdoor. Schep in de springvorm en bak in het midden van de oven in ± 30 min. gaar. Als een houten prikker die je in het midden steekt er droog uitkomt, is de cake klaar. Laat helemaal afkoelen.
- Smelt op dezelfde manier boven kokend water de rest van de chocolade met 125 ml crème fraîche en de sinaasappelrasp en laat iets afkoelen. Snijd de cake horizontaal doormidden. Besmeer de onderste helft met de helft van het chocolademengsel. Verdeel de rest van de crème fraîche erover en dek af met de bovenkant van de cake. Bestrijk met de rest van het chocolademengsel. Bestrooi met wat cacao en extra sinaasappelrasp en geef er extra crème fraîche bij.
Voedingswaarde
calorieën: 590kcal
eiwit: 8g
vet: 41g
koolhydraten: 45g
Met de Quooker-kraan heb je áltijd kokend water bij de hand en omdat je nooit te veel water kookt, bespaar je energie. Je water smaakt beter door het filter. Een waterkoker is overbodig… dus zo bespaar je ook ruimte. De kraan is 100% veilig en heeft een kindveilige bedieningsknop.
Recept: Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Victor De Launay
Een vorm bekleden met deeg doe je zo:
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!