veganistisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch, japans |
lactosevrij
De meeste noedelrecepten zijn supersnel klaar. Ook deze courgette-tofoe yakitori met noedels is een fluitje van een cent. Tofoe en courgette marineren, aan prikkers rijgen en bakken in de koekenpan. Champignons roerbakken, noedels koken, klaar! Extra groenten? Neem nóg een courgette en bak in blokjes mee met de champignons.We hebben voor elke dag van de week wel een superlekker noedelrecept. Maak morgen bijvoorbeeld rijstnoedels met biefreepjes. In 15 min. klaar!
Ingrediënten
- 8 el mirin
- 8 el Japanse sojasaus
- 2 el basterdsuiker, lichtbruine
- 1 courgette
- 375 g tofoe
- 250 g noedels
- 4 el zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook
- 250 g kastanjechampignons in plakjes
- 3 bosuitjes, in schuine ringetjes
- handvol gezouten pinda’s
- ook nodig: prikkers of spiesen, evt. voorgeweekt in water als ze van hout zijn
Instructies
- Klop een marinade van de mirin, sojasaus en basterdsuiker. Snijd de courgette en tofoe in gelijke blokjes van ongeveer 2½ x 2½ cm en dep goed droog met keukenpapier. Schep ze door de marinade.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rijg de courgette en de tofoe om en om aan prikkers of spiesen.
- Verhit 2 el olie in een grote koekenpan. Bak de yakitori-spiesjes in 6 min. rondom bruin en gaar. Verhit in een wok de laatste 2 el olie. Snijd de knoflook fijn en bak 1 min. Schep de champignons en de bosui erdoor en bak 2 min. zachtjes.
- Giet de noedels af, meng door de champignons en breng op smaak met peper en evt. zout. Verdeel de noedels en yakatori over 4 borden en bestrooi met de pinda’s.
Voedingswaarde
calorieën: 625kcal
eiwit: 25g
vet: 28g
koolhydraten: 67g
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!