aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
Het is een kalkoenschnitzel, maar als je hem door een beslagje met parmezaan haalt en dan bakt, heet het piccata. Klinkt lekkerder, toch? Doe ook nog wat fijngesneden basilicum door het beslag, dan wordt het helemaal super. Geef er spaghetti bij met snijbonen en kappertjes en je Italiaanse maaltje is compleet.
Heerlijk met deze rijke tiramisutaart na!
Ingrediënten
- 350 g spaghetti
- 5 el olijfolie
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 400 g snijbonen, gesneden
- 4 kalkoenschnitzels, ongepaneerde
- 2 eiwitten
- 3 el bloem + bloem om de schnitzels in te wentelen
- 3 el parmezaanse kaas
- 3 el kappertjes, grof gehakt
- basilicum, alleen de blaadjes van 1 flinke bos
- olijfolie extra vierge
Instructies
- Kook de spaghetti in ruim water met zout beetgaar. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit in je grootste koekenpan 2 el olijfolie. Fruit de ui en knoflook 4 min. Schep de snijbonen erdoor en bak ze in 8-10 min. knapperig gaar.
- Dep de schnitzels droog met keukenpapier en wentel ze door wat bloem. Klop met een vork een glad beslag van de eiwitten, 3 el bloem en de parmezaanse kaas. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verhit in een ruime koekenpan 3 el olijfolie. Haal de schnitzels een voor een door het beslag en leg ze in de pan. Bak de schnitzels in 6-8 min. aan beide kanten goudbruin, krokant en gaar.
- Giet de spaghetti af en meng met de kappertjes en basilicum door de snijbonen. Verwarm nog 1 min. zodat de basilicum iets slinkt en de aroma’s vrijkomen. Maak de spaghetti royaal aan met extra vierge olijfolie en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verdeel met de schnitzels over 4 borden.
Voedingswaarde
calorieën: 760kcal
eiwit: 50g
vet: 23g
koolhydraten: 84g
recepten, styling, bereiding Janneke Philippi fotografie Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!