vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
midden-oosters |
Superlekker en gewoon binnen een half uur op tafel, deze vega auberginesoep met linzen en fetacrème. We gaan het nóg lekkerder maken: bestrijk warm flatbread met dikke yoghurt en bestrooi met fijngesneden groene kruiden. Rol op, snijd in plakken, geef bij de auberginesoep en dippen maar!Nog een delicious.recept voor vega soep!
Ingrediënten
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 3 el olijfolie
- 2 aubergines, in blokjes
- 140 g tomatenpuree, blikje
- ½ tl gemalen kaneel
- 3 takjes tijm, blaadjes geplukt
- 1 liter groentebouillon
- 100 g crème fraîche
- 100 g feta
- 250 g linzen, uit blik of zak,uitgelekt
Instructies
- Snijd de knoflook fijn. Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Schep de aubergine erdoor en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenpuree, kaneel en tijm toe en schep om.
- Schenk de bouillon in de pan en breng tegen de kook. Kook de soep in 10 min. gaar. Doe intussen de crème fraîche met de feta in de hakmolen of hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde crème.
- Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de linzen toe en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen en schep er een lepel fetacrème in. Bestrooi evt. met wat extra kaneel of geurige tijmblaadjes.
Voedingswaarde
calorieën: 365kcal
eiwit: 13g
vet: 25g
koolhydraten: 19g
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!